Diverse

Vaccinarea la porumbei – ce trebuie sa stie un columbofil

Posted On
Posted By admin

Un pas important pe care orice columbofil trebuie sa il aiba in vedere este vaccinarea la porumbei. Este o preocupare pentru ca nu se poate realiza oricum, oriunde si de oricine.

Exista vaccine de preventie si vaccine care au scopul de a trata boli diverse intalnite in randul porumbeilor, precum este salmoneloza sau variola. Poate vei spune ca porumbeii tai sunt sanatosi si nu e necesar sa ii supui vaccinarii, insa nu uita de cele anuale, absolut necesare pentru a preveni contactarea de boli contagioase, respectiv pentru a le asigura pasarilor o imunitate crescuta.

Despre ultimul tip de vaccinare mentionat trebuie sa stii ca acesta ar trebui sa fie nelipsit, indiferent daca esti un simplu crescator de porumbei sau ai un columbodrom. E valabil atat la noi in tara, cat si peste hotare.

Cand e valabila vaccinarea preventiva?

E ideal sa o ai in vedere atunci cand porumbeii sunt vizibil sanatosi, respectiv il poti face celor adulti. Nu mai e cazul si nici nu cred ca ar avea vreun efect sa ii vaccinezi pe porumbeii care deja sunt bolnavi.

Deja in cazul lor trebuie sa te orientezi dupa alte produse columbofile. Rolul vaccinurilor preventive este de a-i imuniza activ, de a le aigura o imunitate de fier dupa o perioada de 2-3 saptamani incepand cu data administrarii lor.

Deja pentru a asigura o imunitate de durata a lor, trebuie sa prelungesti perioada de vaccinare, sa le repeti. Intotdeauna e necesar sa realizezi administrarea lor subcutanat, proces in care acul il vei pozitiona intotdeauna in paralel coloanei vertebrale. Deja acum ar trebui introdus in treimea inferioara de la nivelul gatului, deci nu imediat sub cap.

Ce poate sa influenteze calitatea unui vaccin? Ei bine, trebuie sa acorzi o atentie deosebita perioadei optime in care acesta se administreaza. Altfel, fie efectele nu vor fi prea mari, fie protectia nu va fi cea sperata.

In functie de ce factori te raportezi la momentul potrivit pentru vaccinare?

Iata care sunt acei factori care iti vor indica perioada potrivita pentru a vaccina porumbeii.

  • Starea de sanatate a porumeilor

Orice alte medicamente porumbei le vor fi administrate inainte de a realiza vaccinarea lor si nu in timpul acesteia. Stiai ca organismul lor va raspunde optim vaccinului atunci cand deja este slabit de un alt tratament administrat?

  • Mediul de care sunt inconjurati

Este foarte important ce temperaturi externe inregistreaza termometrele. De exemplu cand acestea sunt extreme – in ambele sensuri, e posibil ca imunitatea crescuta sa nu fie o garantie.

  • Cum e pastrat vaccinul

E ideal sa asiguri o pastrare optima a vaccinului inainte de a-l administra, cu toate ca si felul in care a fost depozitat inainte de a-l cumpara ii poate influenta calitatea.

Trebuie sa te asiguri deci ca alegi un vaccin pentru porumbei calitativ, care sa aiba efect si sa ofere organismului porumbeilor sustinerea de care au nevoie. Acceseaza magazinul online produsecolumbofile.ro pentru a descoperi solutii variate in acest sens, vaccinuri, dar si medicamente ori alte produse care vor sustine sanatatea acestora.

Related Post