Casa si gradina

Update in zootehnie: mulsul automatizat eficientizeaza munca fermierilor si ii scuteste de problemele de igiena

Posted On
Posted By admin

Indiferent de proportiile fermelor de bovine, adaptarea activitatii la diversele actualitati ar putea reduce semnificativ munca depusa de fermieri. Standardele de igiena ar cunoaste alte cote, de asemenea, daca cei ce se ocupa cu cresterea vacilor ar lua in considerare produsele si conceptele lansate de piata de profil pentru diversele activitati desfasurate repetitiv, zilnic in cadrul acestora.

Un subiect de interes inca, desi update-urile tehnologice nu sunt cele mai recente, se refera la muls. Posibilitatea de a face asta in mod automat este, pentru cei mai multi dintre fermieri, un ajutor insemnat, mai ales cand numarul bovinelor este unul mare.

O solutie pentru sanatatea si bunastarea animalelor in primul rand, dar si in folosul crescatorilor este mulsul automatizat, realizat astazi cu ajutorul articolelor zootehnice pentru muls, dar si pentru igiena si curatarea ugerului. Superfarm Land este reperul celor care prefera sa comande online astfel de echipamente pentru ferma, rapid si simplu, beneficiind de siguranta ca primesc dispozitive de calitate, eficiente si durabile.

Mulgatoare profesionale si munca eficientizata in fermele romanesti

Oricine doreste sa mearga la urmatorul nivel in acest domeniu isi poate dota in ferma o sala de muls care sa bifeze toate dotarile necesare, inclusiv dezinfectarea si stergerea ugerului. Astfel de activitati relativ simple necesita timp investit din partea fermierilor, un timp ce poate fi cu succes eficientizat datorita noilor tehnologii.

Solutiile propuse pe piata, precum cele de la Super Farm Land, se evidentiaza prin faptul ca vizeaza si protectia mameloanelor de infectii, care ar putea sa cauzeze mastite si alte probleme.

Mamelonul este tratat cu un produs emolient, dezinfectant bland, ce elimina astfel de riscuri, ceea ce este incurajator mai ales pentru fermierii care s-au confruntat cu tot felul de situatii de acest tip. Practic calea bacteriilor rele catre mameloane este blocata.

Procesul de imersare si spalare, in varianta automatizata, inseamna din start risc mai scazut de infectii, aspect subliniat de tehnologiile inglobate ce, spre deosebire de forta de munca umana, este programata sa nu omita operatiuni de genul.

Este o cale optima de a mentine vacile mai sanatoase. Pe termen lung este si o economie de bani, dar se reflecta si printr-un lapte mai calitativ. Sunt aspecte de care se pot convinge fermierii optand pentru automatizarea mulsului.

Ce inseamna o astfel de abordare?

O afirmatie pe care o pot confirma cei care beneficiaza de astfel de dotari este faptul ca abordarea mulsului prin automatizare imbunatateste starea efectivelor de vaci. Sunt recunoscatori pentru aceasta abordare mai ales cei care au avut de-a lungul timpului cazuri de mastita.

Beneficii imediate ale utilizarii mugatoarelor automate sunt cresterea productiei de lapte si a calitatii acestuia totodata. De mentionat e si faptul ca scad si cheltuielile care ar exista in caz contrar pentru serviciile veterinare si tratamentele diverse. Nu mai e cazul nici de nevoia de recuperare a acestora, in urma unui tratament.

Folosind astfel de dispozitive moderne, fermierii constata cresterea lactatiei la vite, dar si o stare de sanatate general imbunatatita.

Related Post