Casa si gradina

Trucuri simple care te ajuta sa scapi de cartite

Posted On
Posted By admin

Se vorbeste adesea despre beneficiile pe care le poate aduce prezenta cartitelor in gradina noastra. Cu toate acestea, in ciuda tuturor beneficiilor, exista de asemenea si foarte multe probleme pe care cartitele le pot provoca.

In primul rand, principala problema care apare in urma prezentei cartitelor este reprezentata de musuroaiele care sunt foarte inestetice. Doua – trei musuroaie pot strica munca de cateva saptamani. Gazonul, gradina cu flori, legumele dar si livada pot fi afectate foarte mult de catre o singura cartita.

Pagubele produse de cartite nu sunt doar din punct de vedere estetic, ci totodata acestea mai pot afecta in mod direct legumele, florile si chiar pomii. O singura cartita este capabila sa ucida mai multi pomi fructiferi, afectandu-le in mod principal radacinile acestora. In scurt timp dupa ce ataca radacinile pomului, acesta se va usca.

Drept urmare, daca vrei sa afli cum scapi de cartite cat mai rapid, fara prea multe batai de cap si totodata fara investitii prea mari, acest articol iti va fi de ajutor. Iar asta deoarece in randurile urmatoare vei descoperi mai multe trucuri simple care te ajuta sa scapi de cartite mai repede decat credeai ca este posibil.

Impreuna cu echipa de la Fara-Daunatori.ro iti prezentam cele mai eficiente trucuri pe care le poti folosi pentru a combate prezenta cartitelor intr-o perioada de timp cat mai scurta. Iata care sunt acestea:

Utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete este mereu eficienta impotriva cartitelor

Unul dintre trucurile folosite cel mai adesea impotriva cartitelor este utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete.

Aparatele cu ultrasunete au devenit foarte populare datorita eficientei lor foarte ridicate, iar de aceea iti recomandam sa le incerci si tu. Pretul lor nu este deloc mare, iar rezultatele care vor aparea rapid te vor convinge ca ai gasit cel mai bun mod de a scapa de cartite.

Aceste aparate folosesc tehnologie de ultima ora cu ajutorul careia reusesc sa tina departe foarte multe categorii de daunatori.

Ultrasunetele, desi nu pot fi percepute de urechea umana si nici de majoritatea animalelor de companie, sunt foarte eficiente impotriva cartitelor. Actioneaza direct la sistemul nervos si auditiv al acestora, determinandu-le sa se indeparteze cat mai mult de raza de actiune a aparatului.

Drept urmare, in maxim doua saptamani de la instalarea unui aparat cu ultrasunete anti cartite, vei observa rapid si primele rezultate. Vei fi foarte incantat sa descoperi ca suparatoarele cartite au parasit definitiv proprietatea ta.

Cu toate acestea, se recomanda sa lasi aparatul sa functioneze in continuare pentru a garanta prevenirea aparitiei altor cartite.

Pretul lor este unul foarte accesibil iar raportul calitate/pret este de asemenea excelent!

Planteaza flori care tin cartitele la distanta

Exista plante care reusesc sa tina in mod eficient cartitele departe de proprietatea ta. Drept urmare, le-ai putea planta astfel incat sa poti scapa de cartite in mod cat mai natural si cat mai rapid.

Fritillaria Imperialis precum si Euphorbia lathyris sunt doua exemple de plante a carora miros reusesc sa alunge cartitele. Cu toate acestea, Euphorbia lathyris este o planta toxica care poate cauza arsuri dureroase, deci trebuie sa aveti mare grija si sa va protejati folosind manusi atunci cand o plantati.

Pune otrava pentru rozatoare in galeriile cartitelor

Un mod eficient, dar mai putin recomandat, prin care poti scapa de cartite in mod definitiv este utilizarea otravii pentru rozatoare. Aceasta se introduce in galeriile cartitelor iar dupa ce va fi consumata, rozatoarele vor muri.

Iti recomandam insa sa nu folosesti aceasta metoda decat in situatii urgente. Metoda cea dintai recomandata este modul cel mai prietenos prin care poti alunga cartitele.

Intra pe Fara-Daunatori.ro pentru a descoperi o multitudine de solutii impotriva cartitelor!

Related Post