Totul despre alimentatia copilului cu lapte praf

Cel mai bun mod de a hrani copilul este cu laptele mamar, insa din diverse motive acest lucru nu este intotdeauna posibil. Este important ca mamicile sa acorde o atentie deosebita hranirii nou-nascutilor cu lapte praf, iar explicatia in acest sens ti-o poate oferi medicul pediatru. Nu orice ofera piata este si bun, de aceea este esential sa ai grija in legatura cu acest aspect.
Potrivit specialistilor, de preferat este ca cel mic sa fie hranit cu biberonul la un interval de 2 – 3 ore atunci cand acesta se afla in primele luni de viata. Copiii primesc mult mai bine mesele dese si mici decat pe cele bogate, la intervale mai mari de timp.
O mamica isi poate da seama daca nu isi hraneste suficient copilul dupa o serie de aspecte vizibile. Un semn in acest sens il reprezinta faptul ca acesta nu creste in greutate atat cat ar fi trebuit. De asemenea, udarea prea rar a scutecelor poate fi un semn ca cel mic nu primeste suficienta mancare. De obicei, in aceasta situatie pielea celui mic este mai uscata, iar acesta plange des.
Daca am stabilit si ca este esentiala achizitionarea laptelui praf dintr-un loc sigur (poti lua in considerare si diversele magazine online cu lapte praf pentru copii), atunci haideti sa vedem cum anume trebuie folosit si depozitat acesta.
In primul rand, trebuie avut grija la termenul de valabilitate. Chiar daca in mod normal este datoria furnizorilor sa se asigure ca nu vand lapte expirat, un parinte responsabil verifica acest aspect inca o data.
Stiai ca o cutie de lapte praf deschisa trebuie sa fie consumata in cel mult 48 ore? Acelasi lucru este valabil si in cazul celui deja preparat.
Niciodata sa nu lasi sticla cu lapte preparat pentru mai mult de doua ore fara sa o tii in frigider. Dupa fiecare masa a copilului, curata biberonul, astfel ca acesta sa fie pregatit pentru urmatoarea masa. In cazul in care ramane laptic, trebuie sa-l arunci pentru ca saliva micutului contine germeni, iar acestia se inmultesc cand laptele este caldut.
Daca pregatesti lapte de pe o zi pe alta (desi este de preferat ca acesta sa fie mereu proaspat), ai grija sa il depozitezi corespunzator in frigider.
Evita pe cat de mult posibil utilizarea cuptorului cu microunde pentru incalzirea laptelui. Daca aceasta este singura alternativa, ai grija sa testezi temperatura acestuia inainte de a-i da copilului sa manance. De asemenea, nu uita sa amesteci sticluta atunci cand o scoti din cuptor. Ca si in cazul mancarurilor, este posibil ca lichidul sa nu fie incalzit complet sau sa fie prea fierbinte in anumite parti.
Cei mai multi copilasi se bucura atunci cand lapticul pe care il primesc este caldut. Un mod potrivit de a-l incalzi este prin tinerea biberonului sub apa fierbinte pret de cateva minute. Bineinteles, nu trebuie sa uiti sa verifici temperatura acestuia. Poti sa picuri putin pe incheietura mainii pentru a-l testa.
Tine cont de aceste aspecte atunci cand pregatesti masa bebelusului si nu uita sa te orientezi dupa acele magazine online cu lapte praf pentru copii care-ti ofera garantia calitatii.