Filme

The Illusionist (2006)

Posted On
Posted By admin

Iluzionistul…. acest nume ar putea sugera initial un film cu trucuri de magie ieftina, in general asta tinde sa fie prima impresie. Insa in momentul in care am vazut ca in rolul principal este Edward Norton, mi-am dat seama ca “Iluzionistul” nu are cum sa dezamageasca. Si trebuie sa recunosc ca la sfarsitul filmului eram absolut inlemnit, a durat un pic pana m-am tras sufletul si am scos un “WOW!!!”

Va puteti intreba, ce este asa special la acest film? Din punctul meu de vedre, totul. Actiunea se deruleaza in secolul al XIX – lea, in Viena. Aici magicianul Eisenheim (interpretat de Edward Norton) se intalneste cu iubita sa din adolescenta, Sophie (interpretata de Jessica Biel), de care fusese despartit din cauza rangurilor lor sociale diferite. Filmul prezinta incercarea magicianului de a fi din nou cu Sophie, care acum era insa logodita cu viitorul imparat al Austriei. Dupa un sir de intrigi, de schimbari bruste de situatie, de intorsaturi realizate cu maiestrie, cei doi vor ramane in sfarsit impreuna.

Jocul actorilor a fost absolut impresionant. Edward Norton face din nou senzatie, demonstrandu-si calitatile extraordinare de actor, iar, spre uimirea mea, nici Jessica Biel nu este mai prejos. Povestea este originala, actiunea te acapareaza pur si simplu si te tine cu sufletul la gura. Iluzionistul face ce ar trebui sa faca orice film: sa te lase mut de uimire.

Daca nu ma credeti, uitati-va chiar voi la film, o sa va placa garantat. Astept cat mai multe pareri si, daca nu v-a placut filmul, macar oferiti argumente solide.

Nota mea: 10/10

Related Post

leave a Comment