Casa si gradina

Sirul nesfasit de avantaje cu care vine la pachet un sistem de irigare prin picurare

Posted On
Posted By admin

Pentru agricultori, sistemul de irigare este ca o carte sfanta. Fara de el, culturile lor s-ar putea afla intr-un mare pericol atunci cand seceta isi face simtita prezenta. Este destul de trist ca multi dintre agricultorii romani nu detin un sistem de irigare, daramite unul prin picurare.

Multi factori pot fi de vina in acest sens – necunoasterea avantajelor, retinerea in ceea ce priveste calitatea sistemelor de irigare de pe piata, iar lista poate continua.

Informatiile din randurile ce urmeaza trebuie sa ajunga neaparat la agriculorii romani, fiind cele de care au nevoie pentru a se convinge de beneficiile cu care vine la pachet un astfel de sistem de irigare prin picurare.

Asadar, sa inceapa lista beneficiilor:

  • Plantulele si plantele sunt udate direct la radacina

In mediul rural inca se practica udarea plantelor cu stropitoarea sau cana. De cele mai multe ori, apa furnizata in acest sens, nu ajunge direct la radacina. Sistemul de irigare prin picurare actioneaza direct la radacina, furnizandu-le plantelor cantitatea optima de apa de care au nevoie pentru a se dezvolta corect si rapid.

  • Consumul redus de apa

Sistemul de irigare prin picurare se caracterizeaza ca fiind un sistem ideal, ce nu face risipa de apa, ci o foloseste pe toata pentru a le furniza plantelor cantitatea optima. Avand in vedere acest lucru, in cazul unui sistem de irigare prin picurare, putem vorbi de un consum de apa mai redus cu 20 – 40%.

  • Sistemul de irigare prin picurare nu raceste solul

O teama destul de comuna in randul agriculorilor, dar si a pomicultorilor si legumicultorilor, este ca temperatura solului sa nu scada mai mult decat trebuie atunci cand primeste apa. Sistemul de irigare prin picurare ofera plantelor apa la temperatura optima, potrivita pentru perioada anului in care se desfasoara actiunea, deci niciun motiv de ingrijoare in acest sens.

  • Bolile sunt tinute la distanta

Aflate inca in faza de plantule, multe culturi au de suferit datorita numeroaselor boli ce le pandesc. Un factor important prin care se poate crea raspandirea lor este chiar apa, mai ales cea care spala in totalitate plantulele. Avand in vedere ca sistemul de irigare prin picurare actioneaza direct la radacina plantulelor si plantelor, sansa de instalare a unor boli extrem de periculoase scade considerabil.

  • Scade posibilitatea de aparitie a buruienilor

Nimeni nu isi doreste ca in cultura sa se regeasca buruieni – plante daunatoare ce atrag asupra lor toata apa si toate mineralele esentiale din sol de care plantele au nevoie pentru a se dezvolta.

Sistemul de irigare prin picurare uda doar zona activa a radacilor plantelor ce compun cultura in cauza, iar asta inseamna ca nu se pierd in niciun fel cantitati importante de apa ce ar provoca aparitie buruienilor.

Nu mai stati pe ganduri, profesionistii Nu Oricum au pregatit deja in cadrul magazinului toate cele necesare pentru a crea un sistem de irigare prin picurare. Regasesti si alte informati de interes direct aici: https://nuoricum.ro/53-sistem-de-irigare-prin-picurare-accesorii-si-filtre.

Related Post