Sfaturi si indrumari Java – cele mai bune resurse pentru invatarea programarii in Java

Daca esti incepator cand vine vorba de limbajul de programare Java sau un programator experimentat care cauta sfaturi si trucuri noi, cel mai bun sfat este sa urmezi un curs Java pentru incepatori sau avansati si sa cauti online tutoriale Java premium, indiferent ca sunt cu plata sau gratuite.
Incearca aceste metode in loc sa cumperi una sau doua carti si vei fi impresionat de cantitatea de informatii pe care o vei asimila in acest domeniu.
In zilele noastre, exista destul de multi experti Java si a fost scrisa o multime de documentatii despre acest subiect, asa ca daca esti incepator poti sa cauti tutoriale Java online, iar daca esti un utilizator avansat, poti folosi documentatia online sau poti primi intotdeauna sfaturi de la comunitatile Java si sa rezolvi aproape toate problemele pe care le intampini in calea de a face programe Java perfecte.
Despre JAVA
Java este un limbaj de programare orientat pe obiecte, lansat de Sun Microsystems in 1995. Majoritatea dispozitivelor utilizeaza aplicatii Java.
Programarea Java deriva in cea mai mare parte din sintaxa C si C ++. Este una dintre cele mai rapide, simple si fiabile platforme, fiind si unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare datorita codificarii sale simplificate si functionarii dinamice.
O varietate de cursuri de certificare sunt disponibile pentru diversi profesionisti IT care aspira sa obtina expertiza in dezvoltarea si programarea Java. Un program complet de formare java include exersarea practica a conceptelor orientate pe obiecte. In afara de aceasta, exista multe alte subiecte abordate in curs.
Cursurile pot solicita unele premise din partea cursantului. De exemplu, intrucat un elev trebuie sa lucreze cu un limbaj de programare, conceptele de baza HTML, CSS, baze de date si sintaxa SQL sunt bine de stiut.
Cum functioneaza Java?
O aplicatie Java este compilata la bytecode Java care este setul de instructiuni pentru Java Virtual Machine (JVM).
Compilatorul Java nu traduce codurile Java direct in codul masinii, ci traduce mai intai programul Java in BYTECODE, care este un fisier obiect pentru o masina virtuala care foloseste extension.class. Acest cod de byte este creat pentru o platforma virtuala cunoscuta sub numele de Java Virtual Machine sau JVM.
Verificatorul de bytecode din JVM verifica bytecode dupa care JVM converteste bytecode intr-un cod compatibil cu masina. Pentru a fi mai specific, compilatorul JNM (Just In Time) este responsabil pentru aceasta conversie. De asemenea, pastreaza evidenta codurilor de byte frecvent repetate pentru a nu repeta compilarea acelorasi coduri din nou si din nou.
Deoarece JVM converteste bytecode intr-un cod specific masinii, avem JVM-uri diferite pentru diferite platforme Java, deoarece JVM-urile nu sunt independente de platforma. Independenta de platforma pe care o arata Java este un strat de abstractizare, sub care dependenta de platforma exista de fapt.
Cateva avantaje ale JAVA:
- Este un limbaj de programare open source, deci nu necesita taxe de licenta scumpe in fiecare an.
- Este independenta de platforma.
- API-ul Java poate fi accesat cu usurinta de dezvoltatorii Java.
- Java aloca intotdeauna obiectele din stiva.
- Promoveaza dezvoltarea aplicatiilor web dinamice.
- Programarea Java permite crearea de programe modulare si coduri reutilizabile.
- Permite dezvoltarea sigura si performanta a software-ului.
Programatorii Java sunt solicitati in toata lumea. Profesionistii cu experienta si certificare Java au pachete salariale mai atractive. Rolul postului la care se poate aplica dupa finalizarea cursului de certificare este cel al unui dezvoltator Web, dezvoltator de software, tester, dezvoltator de aplicatii si multe altele.
Perspectivele de cariera in programarea Java sunt foarte stralucitoare si promit oportunitati de cariera pe termen lung, ajutandu-i pe practicanti sa-si dobandeasca joburile de vis in domeniul dorit.