Casa si gradina

Rom Decor te ajută să alegi ușile de interior perfecte pentru casa ta!

Posted On
Posted By admin

Ușile de interior reprezintă una dintre acele particularități subtile care se pot face remarcate în ceea ce privește designul interior al unei case. La fel ca multe dintre decorațiunile interioare, majoritatea ușilor trec de multe ori neobservate, dar dacă optezi pentru un model de uși de interior deosebit, cu siguranță că efectul va fi diametral opus.

Deoarece majoritatea dintre noi cumpără sau închiriază locuințe cu ușile deja instalate, adesea trecem peste acest aspect și alegem să ne concentrăm pe alte aspecte, care țin poate mai mult de confortul nostru sau de aspecte utilitariste.

Dar ușile de interior sunt o parte vitală a unei case și ar trebui ca alegerea acestora să se bazeze pe o bună prospectare a pieței și pe un proces serios de analiză.

Dacă te afli în plin proces de construcție, redecorare sau pur și simplu îți dorești să schimbi aspectul general al interiorului casei tale, alegerea ușilor de interior ar trebui să aibă un loc central în acțiunile pe care le întreprinzi. Stilul, materialele și izolația fonică sunt doar câteva dintre aspectele de avut în vedere atunci când analizezi și compari opțiunile disponibile pe piață.

Pentru a facilita acest demers și pentru a te ajuta să faci alegerea cea mai bună pentru confortul tău și pentru aspectul estetic al casei tale, te invităm să citești rândurile urmâtoare. Împreună cu Rom Decor, am copilat câteva dintre aspectele esențiale pe care să le iei în considerare pentru a da interiorului casei tale o nouă înfățișare.

Rom Decor este o companie românească specializată în comercializarea ușilor de interior și de exterior, oferind servicii de calitate premium pentru construcțiile tale. Toate produsele comercializate beneficiază de montaje profesionale, executate de echipe specializate pentru fiecare tip de lucrare.

Începând din anul 2003, compania se concentrează pe proiectele rezidențiale, reușind să-și surprindă clienții cu cele mai sofisticate idei și propuneri, puse în practică perfect prin priceperea și experiența acumulată în decursul activității.

Stilul ușilor de interior

Stilul ușii de interior poate face o mare diferență în ceea ce privește designul casei tale. Simte-te liber să experimentezi prin combinații neașteptate – ceea ce poate da casei tale un aspect neobișnuit și eclectic – dar încearcă să păstrezi câteva elemente în același ton, astfel încât să existe un sentiment de întreg la nivelul întregii case.

Asigură-te că acorzi atenție dimensiunilor și întregii atmosfere a camerei pentru care alegi ușa. O ușă masivă, cu multe ornamente, poate copleși camerele mici, făcându-le să pară și mai mici decât sunt de fapt.

Deschiderea ușii

Poți alege, de obicei, între o ușă care să se deschidă spre interior sau spre exterior. Aceast lucru va determina unde sunt balamalele și mânerele. În mod ideal, o ușă nu trebuie să se deschidă niciodată înspre hol, așa că încearcă să reții acest aspect atunci când alegei în ce fel se deschide ușa.

Tocurile și balamalele ușilor

Încadrarea incorectă a unei uși poate avea un impact negativ major asupra unei uși frumoase și de calitate. Folosirea materialelor ieftine de încadrare sau montajul efectuat incorect poate duce la deteriorarea rapidă a ușii, ceea ce va costa destul de mult pe termen lung.

Asigură-te că apelezi la profesioniști pentru această activitate, tocmai din acest punct de vedere achiziționarea ușilor de la Rom Decor reprezintă un mare avantaj, întrucât, așa cum am amintit și mai sus, orice proiect beneficiază de montare personalizată, efectuată de persoane calificate.

Nivelul de izolare fonică

Ușile de interior au și rolul foarte important de a izola fonic. Acest lucru înseamnă că în funcție de materialul din care sunt confecționate, acestea permit într-o mai mică sau mai mare măsură sunetelor să se audă în afara camerelor. Specialiștii în uși de interior îți pot face recomandări cu privire la acest aspect, în funcție de nevoile și preferințele tale.

Dar o ușă care este confecționată din materiale de calitate inferioară și are spațiul dintre panouri gol va permite trecerea oricărui tip de conversație dincolo de ea. Materialele superioare, atât cele din care sunt confecționate panourile cât și a materialului utilizat în spațiul dintre ele, vor asigura intimitatea de care are nevoie orice interior.

Related Post

leave a Comment