Filme

Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007)

Posted On
Posted By admin

Din start trebuie sa spun ca am avut asteptari foarte mari cu privire la aceasta parte a treia din seria Piratii din Caraibe si, desi filmul a primit pe imdb doar nota 7.3, cred ca ar fi meritat mai mult de atat. Si acum, sa trec la filmul propriu zis.

Actiunea este foarte complicata si se dezvolta pe mai multe planuri, avand multe intorsaturi si rasturnari de situatie surprinzatoare. Aventurile pe mare continua in partea a treia a seriei, intitulata sugestiv “La capatul lumii”. Elizabeth Swann (interpretata de Keira Knightley), Will Turner (interpretat de Orlando Bloom) si Capitanul Barbossa (interpretat de Geoffrey Rush) pornesc in cautarea lui Jack Sparrow (interpretat de Johnny Depp), pentru a-l salva din taramul mortilor. Cu ajutorul lui Tia Dalma, ei reusesc sa-l aduca din nou pe Jack in lumea celor vii, insa acum protagonistii trebuie sa faca fata unei mari amenintari. Lordul Beckett il controleaza acum pe Davy Jones, planuind astfel sa elimine pe toti piratii ramasi. Adunarea Piratilor este convocata, luandu-se decizia ca zeita marilor, Calypso, sa fie eliberata pentru a-i salva. Lupta finala se da intre Perla Neagra si Olandezul Zburator, lupta ce va marca semnificativ destinul tanarului William Turner.

Filmul tine destul de mult, aproximativ 2 ore si 40 de minute, dar totul a fost realizat atat de bine incat m-a tinut permanent cu sufletul la gura, intrebandu-ma ce se va intampla. Atentia acordata trebuie sa fie destul de mare, deoarece conflictul este complex, existand multe rasturnari de situatie de-a lungul filmului. Decorurile si vasele sunt absolut extraordinar realizare, iar jocul actorilor este pe masura. Johhny Depp incanta din nou audienta cu spiritul sau de umor, filmul fiind plin de scene hazlii, care provoaca inevitabil rasul. Cred ca pentru Johnny Depp, Jack Sparrow a devenit atat un simbol, cat si probabil un alter ego.

Ca sa va convingeti singuri, ori mergeti la cinema, ori faceti rost de film. In orice caz, sper ca veti fi atrasi de aceasta calatorie “La capatul lumii”. Astept comentariile voastre.

Nota mea: 10/10

Related Post

leave a Comment