Turism

O călătorie în Thailanda – un mod inedit prin care să ne lărgim orizontul cunoașterii

Posted On
Posted By admin

Dacă în  trecut călătoriile erau accesibile numai anumitor categorii de persoane, în prezent acestea au devenit o modă. Poate pentru unii o plăcere, iar pentru alții un stil de viață. Pe lângă avantajele multiple pe care le oferă trupului și minții, vacanțele sunt cea mai bună oportunitate să intrăm în contact direct cu oameni și culturi diferite, tradiții și obiceiuri dintre cele mai controversate, peisaje care ne taie respirația. Aflăm că putem să ne depășim limitele și să trăim experiențe unice, de neuitat.

Ne dăm seama cât de puține lucruri cunoaștem, cu cât călătorim mai mult. Ajungem în punctul în care ne putem considera open-minded, un termen devenit atât de popular în ultima perioadă. Privim, analizăm, trăim și încercăm să înțelegem cum sau de ce, iar în final ne depășim anumite bariere și ne percepem ca oameni mai buni.

În ce privește beneficiile pe care le asigură trupului, acestea sunt poate nenumărate. Ne detașăm de stresul coditian, de problemele de peste zi, lăsăm în urmă grijile și ne afundăm pe un alt tărâm magic. Aici scopul principal este să îi oferim corpului ce are nevoie – odihnă, relaxare, răsfăț, sport, mișcare sau adrenalină.

Lăsând la o parte clasicele destinații de vacanță, capitalele Europei – Paris, Roma, Viena, Atena etc. – a venit momentul în care țările exotice au devenit reale provocări pentru pasionații de călătorii. Cu siguranță Thailanda este locația ideală pentru planificarea următoarei călătorii. De ce are prioritate această țară?

În primul rând, perioada cea mai prielnică pentru a organiza o vacanta Thailanda este intervalul de luni cuprins între noiembrie și martie. Este perioada ideală, întrucât se evită arșița verii, temperaturile insuportabile de peste 40oC, dar și sezonul ploios care nu permite libera desfășurare a activităților propuse.

Insulele cu plaje minunate, palmieri și fructe exotice sunt pur și simplu o adevărată încântare pentru toți turiștii. Iar în acest sens, insula Phuket reprezintă o ispită în fața căreia nu poate nimeni rezista. Contrastul irezistibil dintre turcoazul marii și vegetația luxuriantă creează un peisaj care nu poate fi descris în cuvinte. Poate că nici fotografiile nu reușesc să redea cu atât de multă claritate cum natura se dezvăluie în toată splendoarea ei. Este un sentiment de nedescris momentul de relaxare într-un hamac cu o carte bună în mână, la malul mării.

Plajele cunosc o varietate însemnată, fiind ideale pentru cei aventuroși care practică sporturi de apă, cât și pentru cei mai linișțiți care doresc intimitate și odihnă. De asemenea, și cei dornici de distracție și shopping își găsesc locul în această minunată insulă care satisface până și cele mai exigente dorințe.

Acest paradis luxuriant asigură și partea de cultură, lucru care este posibil printr-o vizită la Phuket Big Buddha, un simbol al insulei ce nu poate fi trecut cu vederea. Semnifică statuia lui Budhha, un învățător spiritual care a trăit în India. Accesul este gratuit și vine la pachet cu ocazia de a-ți îmbogăți cunoștințele generale.

Ploile spontane și trecătoare fac parte din farmecul Thailandei. Oferă ocazia de a beneficia de un masaj de relaxare sau unul tradițional. Pentru cei care doresc să încerce lucruri noi, masajul cu peștișori Garra Rufa este o alegere mai mult decât de dorit. Presupune o tehnică specială care este folosită la saloane prestigioase din întreaga lume.

Bangkok – capitala Thailandei – este orașul unde contrastul a atins cel mai înalt nivel. Văzut de jos în sus, bogăția nu cunoaște limite, erotismul atinge cote maxime, hotelurile opulente și restaurantele de top îmbie clienții. Însă văzut din perspectivă opusă, descoperim o lume formată din oameni simpli care trăiesc în căsuțe dărăpănate și totuși nu le lipsește zâmbetul de pe buze. Acest lucru ii oferă orașului un farmec și un mister aparte.

Motive să călătorești sunt nelimitate, însă există un singur temei pentru care Ikaturism poate deveni compania ta în vacanță. Aceasta este calitatea serviciilor pe care le oferă turiștilor, iar ofertele disponibile sunt de nerefuzat, deoarece prețul face diferența.

Related Post

leave a Comment