Fashion

Neoprenul, un prieten de încredere

Posted On
Posted By admin

Chiar dacă a venit sezonul toamnei, acest lucru nu trebuie să ne țină deoparte de hobby-urile noastre.

Sporturi precum înot, scufundări, surfing, sailing, powerboating, windsurfing, kite surfing, waterskiing, caving se numără printre activitățile preferate de unii sportivi. Și ce achiziție poate fi mai importantă pentru cei care practică sporturi acvatice decât cea a unui costum din neopren?

Avantajele unui costum neopren

Un costum de neopren este confecționat dintr-un material special care asigură protecția termică adecvată atunci când apa este rece. În plus, unele modele au un strat superior care le fac mai ușor de scos și de purtat și care asigură confortul și siguranța, protejând genunchii și coatele. Un alt avantaj vizează flotabilitatea, ceea ce înseamnă că vei putea pluti mai ușor și vei putea executa mișcările cu rapiditate.

Neoprenul, numit inițial duprene, este primul cauciuc sintetic produs pentru uz general și prezintă o rezistență superioară la acțiunea UV, ozon, hidrocarburi.

Care sunt cele mai populare costume din neopren?

În 1952, fizicianul Hugh Bradner a inventat aceste piese vestimentare. În funcție de sportul nautic practicat, la ora actuală, pe piață, se găsesc mai multe tipuri de costume.

O primă clasificare se referă la costumul de neopren umed și la costumul uscat. Cel de tip umed nu este complet etanș, iar fluxul de apă din interior spre exterior este foarte redus. În ceea ce privește costumul de tip uscat, are avantajul de a împiedica pătrunderea apei, materialul fiind precomprimat, izolând complet corpul și oferindu-i protecție termică.

Un costum complet este alcătuit din mai multe piese: pantaloni lungi, bluză și ciorapi, dar și cagulă, existând și posibilitatea achiziționării unui combinezon complet cu cagulă.

De regulă, există trei variante:

  • Full cut – îmbrăcat de la gât în jos, până la picioare.
  • Sleeveless – fără mâneci.
  • Short cut – fără mâneci și fără picioare, varianta aceasta fiind extrem de utilă vara, deoarece apa are temperaturile ridicate.

Dacă practicați triatlonul, trebuie să știți că este necesară achiziționarea unui costum neopren special pentru înot.

Este important să alegeți costumul în funcție de sportul nautic pe care îl practicați și, bineînțeles, să-l  probați. În felul acesta, veți fi scutit de eventualele neplăceri care ar putea fi cauzate de inconfortul de a nu vă putea mișca în voie.

Atributele principale ale unui costum bun

  • Flexibilitate și elasticitate – un wetsuit sau un drysuit potrivit îți oferă libertate de mișcare și nu îți îngreunează respirația.
  • Menține temperatura corpului constantă – această caracteristică este foarte importantă.
  • Grosimea costumului – diferă în funcție de tipul de sport pe care îl practicați, însă indicat ar fi să nu depășească 5 mm în cazul în care participați în cadrul unei competiții de triatlon.

Cu alte cuvinte, dacă un costum îndeplinește caracteristicile enumerate mai sus, înseamnă că este cel pe care îl căutați.

Pentru a alege un costum neopren de calitate superioară, la un preț accesibil, care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, vizitați site-ul ShopeXtrem.ro, unde puteți găsi modele atât pentru bărbați, cât și pentru femei și copii. Toate produsele din acest magazin sunt furnizate de către brandurile aflate în top în domeniul sporturilor nautice – Roberto Ricci Designs, Mystic, Liquid Force, Nobile, Ocean.

Related Post

leave a Comment