Diverse

Motoarele electrice trifazate – parametrii tehnici de urmarit in alegerea lor

Posted On
Posted By admin

Daca te intereseaza sa cumperi un motor electric nou, oricare ar fi domeniul in care intentionezi sa il folosesti, iti asiguri intrebuintarea lui de durata numai daca urmaresti o serie de parametri tehnici. Ai nevoie de un model care sa se plieze aplicatiei in cauza si care sa iti asigure un randament in favoarea ta.

Numeroase date tehnice vor face diferenta intre ceea ce poate fi numita o alegere reusita si una nereusita. Tine intotdeauna cont de recomandarile expertilor din magazinul specializat si raporteaza-te la cunostintele acestora privind alegerea de motoare electrice trifazate si monofazate, dar si din orice alta categorie din care face acestea parte.

Un portofoliu complex si complet de motoare, cu posibilitate de adaptare in functie de nevoi gasesti la Braco, pe site-ul bmes.ro. Gasesti mai jos si un ghid util care sa te ajute sa faci o alegere potrivita.

Motoarele trifazare si caracteristicile lor

De interes vizavi de o achizitie e sa fii in tema legat de caracteristicile motoarelor.  Vei fi astfel informat legat de datele nominale ale motorului de care ai nevoie, de conexiunile electrice pe care le presupune, pozitia de montaj in aplicatie, modul in care realizeaza pornirea. Daca este cazul, trebuie sa stii de ce protectii electrice trebuie sa fie completat, dar si ce forte radiale maxime admite aplicatia.

Nu trece cu vederea nici particularitatile ce le poate prezenta motorul. Consecintele pot rezulta in defectarea sistemului, o functionare deficitara a aplicatiei. Mai mult decat atat, chiar si un detaliu pe care il consideri insignifiant poate rezulta in uzarea motorului, respectiv in defectarea sa prematura.

Stii ca ai gasit modelul corespunzator cu nevoile atunci cand datele acestuia se identifica cu cele ale motorului curent, acestea fiind inscrise pe placuta indicatoare a motorului trifazat.

Nu o sa intru in detalii prea amanuntite, ci doar o sa fac cateva mentiuni cu privire la cele mai importante dintre caracteristici.

Astfel, puterea nominala – masurata in kW sau W, reprezinta puterea activa la arbore si apare cand exista alimentare la tensiunea nominala. Are in vedere mentinerea unei temperaturi suportate de clasa de izolatie a motorului. Ai in vedere intotdeauna mediul in care urmeaza sa folosesti motorul.

Despre tensiunea nominala trebuie sa stii ca este valoarea de linie, notata pe placuta indicatoare dupa cele 2 tensiuni standardizate de alimentare.

De asemenea o caracteristica importanta este curentul nominal, masura in A. Acesta este absorbit in motor atunci cand exista o tensiune nominala.

Nu in cele din urma, turatia nominala este un factor de interes in alegere intrucat asigura functionarea motorului la capacitatea impusa. Stabilirea ei se realizeaza atunci cand motorul electric dispune de alimentare la tensiune nominala, reteaua fiind cea care alimenteaza absorbtia curentului nominal.

Daca nu esti sigur pe cunostintele tale, respectiv daca nu crezi ca poti realiza singur o alegere potrivita a motorului trifazat, monofazat sau de orice tip, nu ezita sa soliciti consultanta din partea specialistilor. Daca alegerea ta este Bmes.ro, ai la dispozitie ajutorul permanent al expertilor. Trebuie doar sa il soliciti.

Related Post