Diverse

Metode prin care putem pastra ca noi cerceii din argint

Posted On
Posted By admin

Cu siguranta ca, daca ati intrat intr-un magazin de bijuterii, alegerea unei perechi de cercei din argint va poate face cu ochiul in detrimentul uneia din aur, din mai multe motive. In primul rand, trebuie sa avem in vedere pretul, care in cazul cerceilor din argint este cu mult mai accesibil.

In aceasta ipoteza trebuie plecat de la simplul fapt ca gramul de aur este de cateva ori mai scump decat cel de argint. Prin urmare, putem spune ca eticheta de pret este cea care primeaza in acest caz. Sunt insa si situatii in care argintul este preferat aurului din cu totul alte motive.

Astfel, exista persoane care, pur si simplu, sunt facute sa poarte argint, acesta fiind metalul care le ajuta si care li se potriveste din punct de vedere energetic. Iar pentru cine a intrat vreodata in cabinetul unui energo-terapeut, cu siguranta ca alegerea metalelor pretioase pe care le poarta la mana sau pe corp reprezinta un punct de plecare.

Atentie la puritatea argintului folosit

Un alt motiv la care ar trebui sa fim atenti insa in momentul in care trecem la achizitia de cercei argint trebuie sa fie insa modul lor de intretinere. Aici, spre deosebire de aur, argintul poate suferi o usoara inegrire in timp, iar acest lucru tine de calitatea sa, in speta, de aliajele din care este conceput.

Pur si simplu, este o reactie normala metalelor din aliajul de argint in contact cu aurul, drept pentru care bijutierii de profesie au si solutii recomandate in acest caz. Din acest punct de vedere, trebuie precizat ca exista argint pur, asemenea aurului de 24 de karate, dar si argint in aliaj cu alte metale, care are o puritate de aproximativ 92 la suta. Practic, acest rest de 8 la suta din materialele care compun aliajul expun bijuteriile noastre din argint la fenomentul oxidarii.

De asemenea, ar trebui sa fim atenti la imbinari si la pietrele pe care bijuteriile sau cerceii nostri din argint le au fixate in montura. De multe ori, acestea au tendinta sa innegresca la imbinari si al locurile lasate libere, capatand un aspect inestetic daca nu sunt curatate la timp si cu solutiile potrivite.

Solutie de curatat si carpa speciala

Aici, CristinaEgyed propune diverse solutii pentru curatat cercet argint, iar procedura este una mai mult decat simpla. Astfel, bijuteria – cerceii, colierul sau bratara – se introduc pentru cateva secunde in solutia preparata, dupa care se clateste bine cu apa si cu detergent de vase.

Este bine ca apa sa fie calduta, nu fierbinte, dar nici rece, pentru ca solutia de curatat sa fie indepartatata cat mai bine. De asemenea, este indicat sa avem la indemana o carpa speciala pentru curatat bijuteriile din argint, aceasta putand fi folosita cu succes si la lustruirea pietrelor semipretioase. In acest mod, ne putem asigura ca bijuteriile noastre vor redobandi luciul dintotdeauna.

Related Post

leave a Comment