Internet

Marketingul online pe retelele de socializare

Posted On
Posted By admin

Daca te intrebi cum sa faci marketing online iti recomandam sa urmezi un curs SEO pentru a intelege mai multe. In acest articol discutam despre marketingul online pe retelele de socializare.

Site-urile de retele sociale permit persoanelor fizice, companiilor si altor organizatii sa interactioneze intre ele si sa construiasca relatii si comunitati online. Cand companiile se alatura acestor canale sociale, consumatorii pot interactiona direct cu acestia.

Aceasta interactiune poate fi mai personala pentru utilizatori decat metodele traditionale de marketing extern si publicitate. Site-urile de retele sociale actioneaza ca  vorba din gura sau mai precis, e-word of mouth.

Abilitatea Internetului de a ajunge la miliarde de pe tot globul a oferit o mare oportunitate si a devenit o voce puternica si foarte accesibila. Abilitatea de a schimba rapid modelele de cumparare si de achizitie de produse sau servicii si de activitate pentru un numar tot mai mare de consumatori este definita ca o retea de influenta.

Site-urile de socializare si blogurile permit adeptilor sa comenteze “retweet” sau “repost” la postarile facute de altii despre un produs promovat, care apare destul de frecvent pe anumite site-uri media sociale.

Prin repetarea mesajului, contactele utilizatorului pot vedea mesajul, ajungand astfel la mai multe persoane. Deoarece informatia despre produs este pusa acolo si se repeta, se aduce mai mult trafic catre produs / companie.

Site-urile de retele sociale se bazeaza pe construirea de comunitati virtuale care permit consumatorilor sa-si exprime nevoile, dorintele si valorile online. Marketingul media social conecteaza apoi acesti consumatori si publicul cu intreprinderi care impartasesc aceleasi nevoi, dorinte si valori.

Prin intermediul site-urilor de socializare, companiile pot sa tina legatura cu adeptii individuali. Aceasta interactiune personala poate crea un sentiment de loialitate intre adepti si potentialii clienti.

Site-urile de retele sociale includ, de asemenea, multe informatii despre ce produse si servicii ar putea fi interesante pentru potentialii clienti. Prin utilizarea noilor tehnologii de analiza semantica, comerciantii pot detecta semnalele de cumparare, cum ar fi continutul partajat de persoane si intrebarile postate online.

O intelegere a semnalelor de cumparare poate ajuta oamenii de vanzari sa vizeze perspectivele relevante, iar agentii de marketing care ruleaza campanii micro-directionate vor avea mai mult succes.

In 2014, peste 80% dintre directorii de afaceri au identificat social media drept parte integranta a afacerii lor. Intreprinderile de comert cu amanuntul au inregistrat o crestere de 133% a veniturilor obtinute din marketingul social media.

Mai mult de trei miliarde de oameni din lume sunt activi pe Internet. De-a lungul anilor, Internetul a castigat din ce in ce mai multi utilizatori, depasind de la 738 milioane in 2000 pana la 3,2 miliarde in 2015.

Aproximativ 81% din populatia actuala din Statele Unite are un tip de profil social media cu care se angajeaza frecvent. Utilizarea telefonului mobil este benefica pentru marketingul social media, deoarece telefoanele mobile au capacitati avansate pentru retele sociale, permitand persoanelor sa navigheze imediat si sa acceseze site-urile de socializare.

Telefoanele mobile s-au dezvoltat rapid, modificand in mod fundamental procesul de achizitionare, permitand consumatorilor sa obtina usor preturi si informatii despre produse in timp real  si permitand companiilor sa ramana in atentie in timp real.

Related Post

leave a Comment