Internet

Marketingul in social media importanta si abordari

Posted On
Posted By admin

Daca esti interesat de acest domeniu invata marketing gratuit macar pana intelegi ce este mixul de marketing. In continuare iti explicam ce este marketingul pe retelele de socializare si cum se face.

Mediile sociale pot fi utilizate nu numai ca instrumente de relatii publice si marketing direct, ci si ca si canale de comunicare care vizeaza publicul foarte specific, cu influentatori ai mass-media sociale si personalitati si ca instrumente eficiente de implicare a clientilor.

Tehnologiile care utilizeaza media sociala, cum ar fi emisiunile TV si ziarele, pot de asemenea sa ofere publicului o audienta destul de vizata, avand in vedere ca un anunt plasat in timpul unei emisiuni de jocuri sportive sau in sectiunea sportiva a unui ziar este probabil sa fie citit de catre fanii sportului.

Cu toate acestea, site-urile de social media pot viza pietele de nisa si mai precis. Utilizand instrumente digitale precum Google Adsense, agentii de publicitate isi pot directiona anunturile catre date demografice foarte specifice, cum ar fi persoanele interesate de antreprenoriatul social, activismul politic asociat unui anumit partid politic sau jocurile video.

Google Adsense face acest lucru prin cautarea cuvintelor cheie in posturile si comentariile online ale utilizatorilor social media. Ar fi greu pentru o reclama de televiziune sau ziar pe suport de hartie sa furnizeze anunturi care sunt vizate (desi nu imposibil, asa cum se poate vedea in sectiunile pe probleme de nisa, pe care ziarele le pot folosi pentru a vinde anunturi directionate).

Retelele sociale sunt, in multe cazuri, vazute ca un instrument excelent pentru a evita cercetarea costisitoare a pietei. Ele sunt cunoscute pentru ca ofera o modalitate scurta, rapida si directa de a ajunge la o audienta prin intermediul unei persoane cunoscute.

De exemplu, un atlet care este aprobat de o companie de marfuri sportive aduce, de asemenea, baza  de sprijin a milioane de oameni interesati de ceea ce face sau de modul in care  joaca si doresc sa cumpere aceleasi produse ca si el.

La un moment dat, consumatorii vor vizita magazine pentru a viziona produsele folosite de sportivi celebri, iar acum puteti viziona un sportiv atragator, cum ar fi Cristiano Ronaldo, care face reclama cele mai recente articole de imbracaminte on-line prin apasarea unui buton de pe telefon.

El publica direct prin conturile Twitter, Instagram si FaceBook iar fani le vad. Cam asa functioneaza retelele de socializare.

Facebook si LinkedIn sunt lideri pe platformele sociale, in care utilizatorii pot sa isi vizeze hiper-anunturile. Conversia de tip hypertargeting nu numai ca utilizeaza informatii de profil public, dar si informatiile pe care utilizatorii le trimit prin intermediul browserului.

Exista mai multe exemple de firme care initiaza o anumita forma de dialog online cu publicul pentru a promova relatiile cu clientii.

Potrivit lui Constantinides, Lorenzo si Gómez Borja (2008) directorii de afaceri precum Jonathan Swartz, presedinte si CEO al companiei Sun Microsystems, CEO Steve Jobs de la Apple Computers si vicepresedintele McDonalds Bob Langert posteaza in mod regulat in blogurile CEO-urilor, incurajand clientii sa interactioneze si sa-si exprime liber sentimentele, ideile, sugestiile sau comentariile cu privire la abordarile lor, companie sau produsele lor.

Related Post

leave a Comment