Filme

Live free or die hard (2007)

Posted On
Posted By admin

Die Hard 4, un film pe care pot spune ca l-am asteptat cu nerabdare, avand in vedere faptul ca mi-a placut toata seria Die Hard. Si din toate trailerele pe care le-am vazut, acest ultim film din serie promitea sa fie cel mai bun, poate chiar sa devina blockbusterul verii, si exact asta s-a intamplat.

Actiunea se petrece in zilele noastre, in plina era a informaticii. John McClane, interpretat bineinteles de Bruce Willis, trebuie sa opreasca acum o retea de teroristi care a lansat un atac pe scara larga asupra sistemului informatic din SUA, prin intermediul internetului. Cand fortele de ordine nu reusesc sa faca fata acestui atac, este din nou randul lui John McClane sa salveze situatia. Dupa o serie de intamplari la limita dintre viata si moarte, protagonistul reuseste sa distruga organizatia terorista, salvand-o si pe fiica sa, care fusese rapita.

Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai bun film din seria Die Hard. Actiunea este intensificata cu ajutorul efectelor speciale, care sunt uneori pur si simplu uimitoare. Exista si numeroase scene comice, iar replica lui Bruce Willis din finalul filmului, “Yippee Ki Yay Mother Fuc*er” este memorabila. Durata filmului este de putin pana in 2 ore, fiind numai potrivita, pentru a evita plictiseala publicului.

Singurul lucru pe care il pot reprosa filmului este ca uneori intamplarile sunt prea putin plauzibile. De exemplu, desi cade dupa o schela de la o inaltime de cateva etaje, John McClane se ridica si merge mai departe ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Dar presupun ca toate aceste mici exagerari sunt menite sa sporeasca aerul de “greu de ucis”.

In concluzie, cred ca Die Hard 4 este unul dintre cele mai bune filme ale verii, si-l recomanda tuturor celor care vor o portie buna de actiune si adrenalina.

Nota mea: 9.5/10

Related Post

leave a Comment