SEO

Less is more. Nu şi în cazul SEO

Posted On
Posted By admin

Uneori, mă gândesc, amuzat, la vorba pe care o auzim mereu când ceva în jurul nostru nu decurge conform așteptărilor : „Trăim în România, suntem oricum cu 50 de ani în urmă”. De cele mai multe ori, aceste cuvinte găsesc un ecou stânjenitor în urechile noastre. Dar să nu ducem acest dicton la rangul de adevăr general valabil. Atunci când vine vorba despre Internet şi despre domeniile de activitate conexe, lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel.

Desigur, nu vorbim doar despre calitatea serviciilor de Internet în sine, care l-au făcut invidios chiar şi pe Bernie Sanders. Ne vom concentra atenţia asupra unui serviciu apărut, practic, odată cu motoarele de căutare, şi anume SEO.

SEO nu mai reprezintă de multă vreme o noutate. Bătălia pentru primele locuri a apărut concomitent cu Google. Şi nu se întrezăreşte vreun sfârşit, întrucât competiţia este extrem de dinamică şi apar îmbunătăţiri permanente în strategiile de optimizare SEO.

Cum Google înregistrează 62.207 de căutări pe secundă, conform internetlivestats.com, implicaţiile antreprenoriale sunt evidente. Business-urile au devenit tot mai interesate de a deveni vizibile şi online, unele orientându-se exclusiv în această direcţie. Cererea de servicii SEO profesionale a crescut concomitent cu asimilarea necesităţii acestora. Şi cifrele vorbesc în acest sens, 82% dintre specialiştii în marketing considerând că eficacitatea SEO este în creştere.

Scurtă comparaţie a serviciilor oferite pe piaţă

Lucrurile par a funcționa simplu până aici. Am un business, vreau să devin vizibil în online sau vreau să-l mut acolo, apelez la servicii SEO profesionale. Şi tocmai acest „profesionale” încurcă mult lucrurile, întrucât piața de profil oferă o varietate de preţuri şi strategii care ar produce confuzia oricui. Cum se poate ca pentru aceeași treabă unii să pretindă 50, alții 500 sau chiar 5000 de euro?

Aici lucrurile devin interesante. Desigur, preţul e un criteriu important pentru majoritatea activităţilor de zi cu zi. Dar ca antreprenor, analiza e un pic mai complexă. Se jonglează cu asepcte mai tehnice. Fiecare decizie poate avea un impact asupra parcursului afacerii tale. Alegerea serviciului SEO potrivit trebuie să depăşească simplul criteriu al preţului.

Sigur că 50 de euro sună bine. Nu e o investiţie mare şi efectele promiţătoare fac din SEO o adevărată mană cerească. Dar nu mereu primeşti ceea ce ţi se promite, şi cu siguranţă nu se poate face optimizare SEO de calitate cu acest buget. Cu o campanie SEO făcută prin mijloace de tipul tool-urilor pentru backlink-uri automate sau utilizarea forumurilor şi blogurilor pentru comentarii spam rişti ca businessul să fie penalizat de algoritmii de analiză Google. Şi mai face rău şi la credibilitatea şi reputaţia brandului tău online.

Optimizarea SEO – o strategie, nu doar o procedură

În spatele unei campanii SEO bine pusă la punct stau tool-uri de monitorizare, audituri tehnice, analize de piaţă, content şi copywriting etc. De aceea, pentru o creştere „sănătoasă” a brandului tău online este mult mai utilă apelarea la o agenţie SEO care să găsească, împreună cu tine, strategia potrivită businessului tău. Ideea este, într-un limbaj cât mai puţin tehnic, să nu îl „păcălim” pe Google în legătură cu afacerea în cauză, ci să îl convingem, pe baza unui plan bine pus la punct, că aduce un plus de valoare pentru utilizatorii internetului.

O agenţie care oferă servicii complete pentru optimizare SEO este AdMarks. Îi poţi găsi pe www.admarks.ro, unde se găsesc şi datele lor de contact în vederea stabilirii unei întâlniri. Poate fi începutul unui parteneriat avantajos pentru brandul tău online.

Related Post

leave a Comment