Internet

Importanta marketingului pe dispozitive mobile

Posted On
Posted By admin

Poti gasi numeroase cursuri de marketing digital si vei gasi pe internet mai multe modele si exemple de planuri de marketing.

Multe companii pun acum coduri QR (raspuns rapid) impreuna cu produse pentru ca persoanele fizice sa poata  accesa site-ul companiei sau servicii online cu telefoanele.

Comerciantii cu amanuntul utilizeaza coduri QR pentru a facilita interactiunea consumatorilor cu marcile prin conectarea codului la site-uri web de promovare a marcii, la promotii, la informatii despre produse sau la orice alt continut activat pentru dispozitive mobile.

In plus, utilizarea in timp real a licitatiilor in industria de publicitate mobila este ridicata si in crestere din cauza valorii sale pentru navigarea pe internet in miscare.

In 2012, Nexage, furnizor de licitatii in timp real in domeniul publicitatii mobile, a raportat o crestere de 37% a veniturilor in fiecare luna. Adfonic, o alta platforma de publicare a anunturilor mobile, a raportat o crestere de 22 de miliarde de solicitari de anunturi in acelasi an.

Dispozitivele mobile au devenit din ce in ce mai populare, unde 5,7 miliarde de utilizatori le utilizeaza in intreaga lume si acest lucru a jucat un rol in modul in care consumatorii interactioneaza cu mass-media si are multe implicatii suplimentare pentru evaluarile TV, publicitatea, comertul mobil si multe altele.

Consumul pe dispozitive mobile, cum ar fi streamingul audio mobil sau videoclipurile mobile, este in crestere – in Statele Unite, peste 100 de milioane de utilizatori sunt interesati sa acceseze continut video online prin intermediul dispozitivelor mobile. Veniturile pentru videoclipuri mobile consta in descarcari cu plata per pagina, publicitate si abonamente.

Incepand cu 2013, numarul utilizatorilor de telefonie mobila la nivel mondial a fost de 73,4%. In 2017, cifrele sugereaza ca mai mult de 90% dintre utilizatorii de Internet vor accesa continutul online cu ajutorul telefoanelor.

Exista doua strategii de baza pentru implicarea social media ca instrument de marketing:

Abordare pasiva

Social media poate fi o sursa utila de informatii de piata si o modalitate de a auzi perspectivele clientilor. Blogurile, comunitatile de continut si forumurile sunt platforme in care persoanele impartasesc recenziile si recomandarile  despre marci, produse si servicii.

Intreprinderile pot sa atinga si sa analizeze vocile clientilor si feedback-ul generat in mass-media  in scopuri de marketing;  in acest sens, social media este o sursa relativ ieftina de informatii de piata, care poate fi utilizata de marketeri si manageri pentru a urmari si a raspunde la problemele identificate de consumatori si pentru identificarea oportunitatilor de piata.

De exemplu, Internetul a fost plin cu clipuri video si imagini ale testului iPhone 6 “bend”, care a aratat ca telefonul poate fi indoit atunci cand este calcat cu masina. Controversa a creat confuzie in randul clientilor care asteptasera luni de zile pentru lansarea celei mai noi versiuni a iPhone-ului.

Cu toate acestea, Apple a emis cu promptitudine o declaratie spunand ca problema a fost extrem de rara si ca s-au facut eforturi pentru a face ca dispozitivul mobil sa fie mai puternic si robust.

Spre deosebire de metodele traditionale de cercetare a pietei, cum ar fi sondaje, focus-grupuri si minere de date, care consuma mult timp si sunt costisitoare si care dureaza cateva saptamani sau chiar luni pentru a  fi analizate, marketerii pot folosi mediile sociale pentru a obtine informatii live sau in timp real despre comportamentul consumatorului si punctele de vedere asupra marcii sau produselor companiei.

Related Post

leave a Comment