Sfaturi

Greseli frecvente in web design

Posted On
Posted By admin

Ca si mica afacere, site-ul este o piesa esentiala a eforturilor de marketing si branding. Vizitatorii vin pe site pentru un motiv specific, iar voi trebuie sa le asigurati raspunsuri la intrebarile pe care le au, folosind in acelasi timp site-ul pentru a va vinde produsul sau serviciul.

Daca site-ul este proiectat gresit, puteti pierde cu usurinta banii din investitia initiala, dar si alti bani, cu pierderea ulterioara a clientilor care il viziteaza.
Creste-ti sansa de a face venituri mari si profit pe masura, evitand cateva greseli printre proprietarii de mici afaceri:

1. Construirea site-ului cu un design accesibil pietei tinta

In loc sa te concentrezi pe obtinerea urgenta a unui site, ar trebui mai degraba sa cercetezi in primul rand publicul tinta pe piata specifica. Apoi, construieste-ti design-ul site-ului in jurul cercetarilor facute. De exemplu, in cazul in care piata tinta este populatia mai in varsta, probabil dimensiunea caracterelor trebuie sa fie mai mare. Sau in cazul in care produsul este orientat spre clienti mai tineri, atunci gandeste-te din start sa proiectezi un site compatibil cu smartphone.

2. Web design prea ocupat sau ostentativ

O companie de webdesign si dezvoltare web, ca sa aiba succes pe internet trebuie sa se concentreze pe marketing mai mult decat pe un design stralucitor. Design-ul ar trebui sa fie axat nu doar pe aducerea de utilizatori, dar, de asemenea, si de plasarea lor la locul potrivit, odata ajunsi pe pagina de pornire. In plus, site-urile cu design ostentativ nu arata bine pe telefoanele mobile sau tablete, iar marea majoritate a utilizatorilor de Internet folosesc acum din ce in ce mai mult aceste dispozitive fara fir. Tine minte: daca un vizitator a ajuns deja pe site-ul tau, probabil ca stie deja ce vrea. Daca in urmatoarele trei secunde acest vizitator nu-si poate da seama ce trebuie sa faca in continuare, s-ar putea sa ai nevoie sa-ti regandesti designul site-ului.

3. Site-ul nu indeamna la actiune

Ce vrei ca utilizatorii sa faca odata ce au gasit site-ul tau? Vrei sa-ti cumpere produsul, sa te contacteze sau sa se aboneze la newsletter? Trebuie sa le spui vizitatorilor care este urmatorul pas. Continutul ar trebui sa cheme la actiune.

4. Costuri prea mari sau prea mici

Angajarea unui web designer ieftin, care sa ia decizii pentru afacerea ta, nu va duce decat spre obtinerea unui site slab. In acelasi timp, agentiile scumpe care lucreaza cu branduri mari te distrag, insa in unele cazuri aceste agentii s-ar putea sa nu fie capabile sa ajute o mica afacere. Nu trebuie sa-ti cheltuiesti tot bugetul pe site, dar fa putina cercetare pentru a te asigura ca primesti un produs de calitate.

Related Post

leave a Comment