Casa si gradina

Domeniile de utilizare ale furtunului de aspiratie si refulare

Posted On
Posted By admin

Traim inconjurati de tehnologie si, intr-un fel, suntem si dependenti de aceasta. Folosim tot felul de aplicatii pentru a ne face viata mai usoara si daca un lucru e sigur, e vorba despre faptul ca fara diversele componente din care sunt altcatuite, functionarea ar fi influentata si odata cu aceasta calitatea vietii.

Cand vine vorba despre aplicatiile ce folosesc furtune diverse pentru a realiza transferul de lichide sau substante variate, nu incape loc de compromisuri. Ce inseamna asta? Este necesara o inalta calitate a acestora, respectiv furtune personalizate, in functie de substantele ce trebuie transportate.

Spre exemplu, in cazul aplicatiilor ce vizeaza absorbtia si refularea, indiferent ca este vorba despre continut chimic, rumegus sau de alta natura, se impune utilizarea unor modele cu caracteristici speciale.

Care sunt domeniile in care se foloseste furtunul de aspiratie?

Pentru inceput, trebuie sa mentionez ca indiferent de domeniul de utilizare, calitatea trebuie sa fie mereu garantata. Un furtun aspiratie de calitate inferioara va avea cu siguranta repercusiuni asupra randamentului pe care il ofera aplicatia in cauza.

Daca ar fi sa faci un top al prioritatilor cand cumperi astfel de piese, calitatea ar trebui sa fie mereu prima si abia apoi pretul.

Ca sa ai siguranta ca ai facut o alegere buna, intai trebuie sa cunosti tipul substantelor de transportat – particule solide, rumegus, faina, praf, etc. In cazul fiecaruia, ca si in cel al transportului de granule abrazive, ai nevoie de un furtun aspiratie care sa prezinte o rezistenta crescuta.

Pentru transportarea rumegusului, precum si a celorlalte substante abrazive, recomand un furtun din poliuretan. Este potrivit si acolo unde este necesara refularea pulberilor ce raman dupa prelucrarea lemnului.

In acest domeniu de activitate, furtunul trebuie sa fie flexibil si sa aiba o greutate potrivita – intrucat este necesara o manipulare eficienta. Recomandarea mea in acest sens este furtunul cu spirala din otel zincat. Il poti comanda de pe tehnovest.ro la un pret accesibil. De ce aceasta recomandare? Pentru ca prezinta caracteristicile ideale pentru asta – este rezistent si are si o transparenta potrivita.

Aceeasi recomandare e valabila si in cazul exhaustorului. Acest tip de furtun prezinta o putere optima de aspirare si se potriveste si in dotarea vehiculelor pentru curatarea strazilor, a masinilor pentru tuns iarba, in industria alimentara, dar si in cea farmaceutica.

In functie de domeniul in care intentionezi sa folosesti un furtun de aspiratie, te intereseaza ca acesta sa faca fata unei anumite temperaturi. Modelele prezentate mai sus sunt potrivite acolo unde valorile sunt cuprinse intre -40 grade si +90 grade C.

Ai in vedere si alte aspecte, precum factorii ce pot influenta functionalitatea furtunului, a aplicatiilor implicit. Ai putea avea nevoie de un model cu caracter antistatic, care rezista cu succes la microbi, la hidroliza. Sunt chiar si modele pentru transportarea hranei uscate. Fiecare model intrebuintat trebuie deci sa raspunda la anumite cerinte.

Cea mai sigura cale sa faci o achizitie corecta, mai ales atunci cand nu esti sigur pe ceea ce trebuie sa cumperi, este sa ceri parerea expertilor. Pe tehnovest.ro beneficiezi de solutii in functie de nevoie.

Related Post

leave a Comment