Culinar

Desert la rezoluție bună. Cum sunt realizate pozele comestibile de pe torturi

Posted On
Posted By admin

Probabil ai admirat, cu diferite ocazii, tot felul de torturi care mai de care mai frumoase și mai sofisticate, dar mai ales perfecte din punct de vedere al felului în care sunt ornate.

De altfel, probabil știi, în mare, cum ajung torturile din ziua de astăzi să arate atât de bine, gândindu-te la modelarea marțipanului. Dar te-ai întrebat vreodată cum sunt făcute pozele personalizate de pe torturi și cum de acestea sunt și comestibile?

Cu siguranță, torturile cu poză nu îți sunt străine. În ultimii ani au devenit foarte populare, fiind perfecte pentru absolut orice ocazie, fără nicio excepție. Și este logic, dacă stăm să ne gândim, având în vedere că specialiștii îți pot imprima orice fotografie dorești, în funcție de ocazia sărbătorită:

  • pentru aniversarea relației sau a căsniciei – o poză de cuplu sau una cu inimioare ori cu un alt model romantic;
  • pentru ziua de naștere – o poză cu persoana sărbătorită sau, dacă este vorba despre copil, cu unul dintre personajele lui preferate din desenele animate sau din povești;
  • pentru onomastică – o imagine cu flori sau orice face trimitere la lucrurile care îi plac celui care primește tortul;
  • pentru promovare în carieră sau pensionare – o fotografie cu simboluri ale profesiei celui sărbătorit;
  • pentru o petrecere cu prietenii – fără doar și poate, cea mai bună și mai amuzantă fotografie a voastră, de gașcă, vă va aduce aminte de distracțiile de care ați avut parte împreună;
  • pentru petrecerea de la birou – o poză cu sigla și logo-ul firmei.

Iar lista poate continua la nesfârșit, pentru că totul depinde doar de preferințele, experiențele și ideile fiecăruia!

Însă, totuși, cum este imprimată respectiva imagine și cum de o putem și savura?

Ei bine, se pare că există niște imprimante speciale care, cu ajutorul unor cerneluri comestibile, imprimă orice fotografie vrei pe o hârtie comestibilă – cea pe care noi o vedem așezată pe tort și pe care o mâncăm, amunzându-ne, de obicei, că degustăm din sărbătorit.

Da, acum pare destul de logic, dar cu siguranță nu te-ai fi gândit niciodată punctual la tot acest proces. Iar el se desfășoară exact ca în cazul unei imprimări obișnuite. Cartușele cu cerneală sunt reumplute atunci când se golesc, hârtia comestibilă se cumpără la top, iar imprimanta funcționează exact ca cea de la birou.

Asta înseamnă că pozele comestibile pot fi făcute acasă?

Nu este deloc recomandat să te chinui singură, acasă, cu realizarea unui astfel de tort, dar sunt, totuși, câteva gospodine care se laudă în lumea mare a internetului că au reușit să imprime o poză comestibilă cu o imprimantă obișnuită.

Nu cred, însă, că merită tot acest proces, în primul rând pentru că este destul de dificil să-ți achiziționezi cerneala comestibilă și hârtia care poate fi, de asemenea, mâncată. Mai apoi trebuie să te asiguri că vei curăța foarte bine imprimanta pentru a nu rămâne nicio urmă de substanță toxică în ea, după care poți începe distracția propriu-zisă. Atenție, însă, căci nimeni nu îți poate garanta că „joaca” ta nu-ți va strica imprimanta.

În cele din urmă, poate doar din pură curiozitate merită să-ți bați capul cu așa ceva. Altfel, nu există niciun motiv să nu apelezi la cofetari specializați în realizarea torturilor personalizate cu poză. Nici măcar prețul, care pornește de la circa 200 lei/2 kg.

leave a Comment