Telefoane

De ce succesul iPhone este o problema

Posted On
Posted By admin

S-a lansat iOS 12, inclusiv pentru modelele mai vechi, pana la iPhone 5S. Prin trecerea la noul sistem de operare acestea ar trebui sa devina mai rapide si mai performante cu peste 30%.

Lansarea noului OS este insa si un semn ce indica o problema existenta in sistemul celor de la Apple la nivel de calitate a produsului.

In afara de rezultatele obtinute in ceea ce priveste bateria, noul iOS nu aduce multe schimbari majore. Singurele diferente notabile sunt introducerea optiunii Screen Time, a aplicatiei Siri Shortcuts si reogranizarea aplicatiei pentru poze.

In rest update-ul consta doar in mici schimbari de interfata si optiunea de a prelua automat codurile de securitate trimise prin SMS, ce desi poate suna revolutionar e doar o simpla modificare la nivelul tastaturii.

Totusi, lipsa noutatilor majore este o problema, dupa cum semnaleaza pe Twitter si alte retele sociale personalitati din domeniul tehnologiei. Conform acestora, orice discutie despre software trebuie sa aiba urmatoarele componente: calitate, ritmul in care se produc schimbarile, functionalitate versus calitate si factorul inovator.

Bineinteles ca nu toti clientii sunt preocupati de aspectele listate mai sus, ceea ce este in regula insa prin concentrarea doar pe o parte din aspectele mentionate Apple reuseste sa se adreseze mai degraba utilizatorilor finali ai produsului si dezvoltatorilor si mai putin entuziastilor.

Acest lucru se reflecta si in numarul de terminale vandute. Conform CEO-ului Tim Cook odata cu primele vanzari ale modelului XS Apple a atins cifra de doua miliarde de telefoane vandute.

Bineinteles aceasta cifra acopera toate modelele produse si vandute vreodata, astfel ca este putin probabil ca toate sa mai fie active in acest moment, insa piata second hand este si ea foarte dezvoltata in cazul iPhone astfel ca e foarte probabil ca de pilda un iPhone 7 Plus, desi un model vechi la momentul actual, sa fie revandut unui fan Apple cu buget redus dupa primul an de folosire.

Defectiunile nu perturba acest lant de revanzare a produselor, un defect precum o inlocuire de display iphone 7 plus fiind usor de efectuat.

Problema in aceasta situatie este insa ca un bug ce afecteaza dispozitivele poate afecta deci aproape doua miliarde de utilizatori.

Desi Apple incearca sa-si imbunatateasca intotdeauna suportul, aceasta cifra este greu de gestionat, mai ales ca se concentreaza pe partea comerciala ce doreste lansari cat mai inovatoare si rapide in detrimentul controlului strict al calitatii ce ar impune lansari la intervale mai mari de timp.

De asemenea, schimbarile frecvente sunt dificil de gestionat din punct de vedere al suportului oferit, ce necesita o anumita stabilitate pentru a oferi clientilor servicii de calitate.

De aceea poate parea ca iOS 12 mai degraba corecteaza decat inoveaza, pentru ca piata impunea o astfel de lansare pentru a redresa device-urile din punct de vedere al calitatii inainte de a veni cu functionalitati noi.

Din pacate insa noul software functioneaza optim doar pe terminalele lansate in ultimii doi ani, cele mai vechi nefiind la fel de norocoase in acest sens

Related Post

leave a Comment