Casa si gradina

De ce este importanta etanseizarea in profilurile ferestrelor din PVC?

Posted On
Posted By admin

Feroneria reprezinta baza oricarei ferestre din PVC. Daca acestea prezinta defectiuni, atunci te poti confrunta cu diverse inconveniente. Garniturile si feroneria formeaza in principal criteriul de etanseizare.

Aspectele izolarii fonice si termice reprezinta scopul principal pentru care sunt adoptate tamplariile din PVC. Daca sesizezi ca zgomotele de afara sunt mai intense si termostatul tot activeaza centrala cel mai probabil, feroneria si garniturile au puncte defecte.

Un profil pentru o fereastra termopan este complex, iar elementele din care este compus se deterioreaza in timp. Pe termen lung, defectiunile se tin lant daca nu intervin din timp echipele specializate in reparatii termopane.

Service Termopane ULTRAPVC ofera servicii de reparatii in ceea ce priveste ferestrele termopan si nu numai. Daca feroneria si garniturile sunt defecte, primul lucru care se poate observa este calitatea etanseizarii. Unul dintre factori consta in faptul ca geamurile nu mai pot fi inchise corespunzator.

Atentie insa la calitate si experienta de pe piata. Acestea incadreaza, repara feronerie termopane, inlocuiesc si verifica garnituri si chedere, dar se ocupa si de montarea accesoriilor aditionale cum ar fi plasele antitantari si alte elemente.

In afara de problemele care pot aparea la elementele de feronerie, garniturile joaca de asemenea un rol important in ceea ce priveste etanseizarea. O defectiune a garniturilor este anuntata in special de prezenta condensului dintre sticlele ferestrei. Cei de la Service Termopane ULTRAPVC asigura si servicii de inlocuire a garniturilor.

Importanta garniturilor pentru ferestrele din PVC

Garniturile garanteaza 80% din etanseizare. Acestea sunt confectionate din EPDM – un cauciuc rezistent si elastic ce joaca si rolul termoizolatiei. Prin urmare garniturile trebuie sa isi pastreze proprietatile la un nivel inalt, deoarece ele sunt pilonii principali responsabili cu izolarea tremica.

In medie, garniturile au o garantie de 2 ani de zile date fiind conditiile meteo. O garnitura se deterioreaza atunci cand este expusa frecvent la variatii de temperatura, umezeala si alte intemperii specifice climatului temperat.

Dupa aceasta perioada, aceste garnituri si chedere geamuri incep sa se taseze, sa se macine sau sa crape. Poti sa observi si mai bine ca au inceput sa isi piarda din calitati atunci cand stergi garniturile cu o carpa si observi ca raman urme negre.

Se mai vehiculeaza ideea ca garniturile pot fi intretinute optim cu uleiuri si substante. Specialistii de la Service Termopane ULTRAPVC explica de ce acest lucru este fals. Garniturile nu sunt confectionate din materiale organice si de aceea nu se pot regenera. O metoda sigura pentru redarea etanseizarii consta in schimbarea lor.

Chederele de termopan imbatranite permit patrunderea curentului si a picaturilor de ploaie. Aceste defectiuni influenteaza prin urmare atat confortul termic din locuinta, cat si nivelul de umiditate.

Echipa de la Service Termopane ULTRAPVC ofera servicii diverse, de la inspectie tehnica si pana la reglarea feroneriei sau a schimbarii garniturilor in functie de fiecare caz in parte. Cat despre costuri sau ce servicii mai ofera echipa magazinului mentionat afli din cadrul paginii reparatii-termopane.net.

Related Post