Sanatate

Curcuma Turmeric – condiment de origine indiană cu beneficii pentru sănătate

Posted On
Posted By admin

Curcuma sau turmericul, respectiv șofranul indian – după cum este cunoscut în diverse regiuni ale țării – este un condiment originar din India, mai exact acesta fiind obținut din rădăcina plantei cu același nume – Curcuma Longa.

Motivele pentru care ar trebui să îl introduci la rândul tău în alimentație, respectiv în prepararea diverselor mâncăruri, sunt variate. Spre exemplu, conținutul bogat de vitamine ca C, K sau K, precum și cel de minerale (fosfor, magneziu, fier, calciu) este un ajutor în cazul unei alimentații deficitare, atunci când aceasta nu reușește să aducă aportul nutrițional necesar zilnic.

Culoarea intensă de galben spre portocaliu este justificată de conținutul de curcumină al condimentului, acesta fiind în fapt un compus din clasa polifenolilor. Despre aceștia vei afla dacă te documentezi că prezintă numeroase proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. De asemenea, te poate ajuta să reduci din colesterorul rău prin protecția cardiovasculară asigurată. Te ajută și în problema ce privește coagularea sângelui.

Gust și aromă: ușor picant, dar aromat și intens, curcuma turmericul este ingredientul de bază al curry-ului.

Curcuma turmeric în alimentație:

  • Se recomandă îndeosebi în prepararea supelor, întrucât dă o aromă specială acestora. Cea de pui este cea mai avantajată.
  • Poate fi folosit pentru condimentarea sosurilor, adăugate la preparate precum peștele, carnea, lactate, paste, orez, salate, cartofi.
  • Reprezintă de altfel o bază și în bucărăria orientală.
  • Adaugă aromă și culoare deserturilor precum cozonacul.

Se găsește și în portofoliul magazinului Biosano.ro în variante ECO sau BIO, constituind chiar o recomandare din partea specialiștilor.

Mai mult decât sub forma de pudră, curcuma măcinată, ai posibilitatea de a consuma și suplimente alimentare, pe care le găsești, de asemenea pe site-ul menționat, sub formă de comprimate.

Curcuma turmeric – beneficii pentru organism:

Introducerea unui astfel de condiment în alimentație are ca rezultate beneficii precum reducerea oboselii, a colesterolului, prevenirea îmbătrânirii precoce, o rezistență crescută la stres, scut de protecție antioxidantă, menținerea elasticității pielii, flexibilității articulațiilor și sănătății creierului, susținerea aparatului cardiovascular, a funcțiilor cognitive și a stării de bine.

Desigur că există mai multe tipuri de suplimente alimentare cu conținut al acestui ingredient. Spre exemplu produsul de la Parapharm disponibile pe Biosano.ro are conținut al curcumei de 90% în combinație cu seleniu, astfel prezentând proprietăți antioxidante remarcabile. Dacă beneficiile curcumei au fost deja menționate, iată cum contribuie și seleniul:

  • Ajută la protejarea celulelor contra stresului oxidativ.
  • Menține sănătatea unghiilor și a părului.
  • Asigură o funcționare normală a sistemului imunitar și a glandei tiroide.
  • Ajută la spermatogeneza normală.

Și altele sunt beneficiile pe care le are acest condiment minune, ca și seleniul de altfel, în alimentație. Avantajul este că prezintă costuri foarte accesibile, deci îți poți asigura porția de sănătate fără prea multe compromisuri.

Curcuma turmeric de la Biosano.ro reprezintă un ajutor important vizavi de sănătate, deci nu te priva de acest privilegiu, de a asigura funcționarea optimă a organismului. De altfel, te poți bucura și de celelalte avantaje ale condimentului de origine indiană, de gustul aparte și de aroma pe care o oferă mâncărurilor și deserturilor diverse.

Related Post