Internet

Cum se utilizeaza retelele de socializare pentru promovarea unui site

Posted On
Posted By admin

Exista mai multe idei de promovare a unui site si daca esti interesat de idei de publicitate online iti recomandam sa citesti cat mai mult. Astazi vom discuta despre un subiect de interes general si anume promovarea in social media si instrumentele sale.

Utilizarea influentatorilor  (de exemplu, bloggerii populari) poate fi o metoda foarte eficienta si rentabila pentru a lansa noi produse sau servicii.

Printre liderii politici aflati in functie, primul ministru Narendra Modi are cel mai mare numar de followeri, in jur de 40 de milioane; Presedintele Donald Trump ocupa locul doi cu 25 de milioane de followeri.

Modi foloseste platforme sociale pentru a evita canalele media traditionale pentru a ajunge la populatia tanara si urbana din India, care este estimata la 200 de milioane.

In contextul retelei sociale, implicarea inseamna ca clientii si partile interesate, cum ar fi grupurile de advocacy pentru consumatori si grupurile care critica companii (de exemplu, grupuri de lobby sau organizatii de advocacy), sunt participanti activi, mai degraba decat spectatori pasivi.

Utilizarea de catre mass-media sociala intr-un context comercial sau politic permite tuturor consumatorilor / cetatenilor sa-si exprime si sa impartaseasca o opinie despre produsele, serviciile sau practicile unei companii sau actiunile guvernului.

Fiecare client participant sau non-client (sau cetatean) care exista online prin intermediul retelelor sociale devine parte a departamentului de marketing (sau o provocare a efortului de marketing), pe masura ce ceilalti clienti citesc comentariile sau recenziile pozitive sau negative.

Obtinerea online a consumatorilor si potentialilor consumatori este esentiala pentru succesul marketingului media social. Odata cu aparitia marketingului social media, devine din ce in ce mai important sa ca firmele sa atraga interesul clientilor fata de produse si servicii, ceea ce poate fi transpus ulterior in comportamentul de cumparare.

Au aparut noi concepte de marketing on-line de angajament si loialitate care vizeaza construirea clientilor si reputatia brandului.

Angajamentul in mass-media sociala in scopul unei strategii de social media este impartit in doua parti. Prima este postarea proactiva a continutului online online (fotografii digitale, videoclipuri digitale, text) si conversatii, precum si partajarea continutului si a informatiilor de la altii prin intermediul unor link-uri web.

Cea de-a doua parte este reprezentata de conversatiile reactive cu utilizatorii de retele sociale care raspund celor care se adreseaza profilurilor dvs. de social media prin comentarea sau transmiterea de mesaje.

Mass-media traditionala, cum ar fi emisiunile de stiri TV, se limiteaza la o interactiune unica cu clientii sau la informare in cazul in care clientului ii sunt furnizate informatii specifice cu mecanisme limitate pentru a obtine feedback.

Mijloacele traditionale, cum ar fi ziarele pe hartie, desigur dau cititorilor posibilitatea de a trimite o scrisoare editorului, dar acesta este un proces relativ lent, deoarece redactia trebuie sa revizuiasca scrisoarea si sa decida daca este oportuna publicarea.

Pe de alta parte, social media este participativa si deschisa, participantii fiind capabili sa-si impartaseasca imediat opiniile asupra marcilor, produselor si serviciilor. Mass-media traditionala a oferit comerciantului control asupra mesajului , in timp ce media sociala schimba echilibrul dintre cetatea si firma.

Related Post

leave a Comment