Diverse

Cum ne pregătim din timp pentru noul an școlar?

Posted On
Posted By admin

Cine nu își amintește cu drag de prima zi de școală? Prima întâlnire cu doamna învățătoare, cu noii colegi, mirosul de rechizite – toate fac parte dintr-o etapă către care ne-am îndreptat pașii bucuroși cu toții la un moment dat.

Se pare că acum este rândul micuțului tău să experimenteze emoțiile unui nou început așa că ar trebui să îl ajuți să întâmpine cum se cuvine venirea unui an nou școlar.

Cum îl poți ajuta să fie pregătit?

Cu siguranță că micuțul tău are un sentiment de teamă deoarece nu știe ce va urma, ce îl așteaptă și se poate simți copleșit. Însă, acest lucru este absolut firesc, așadar ar trebui să îl ajuți să treacă cu bine peste aceste momente. Iată câteva trucuri pe care le-ai putea urma ca să îl faci să se simtă mai confortabil.

  1. Discută cu el

Vorbește-i despre perioada în care erai la școală și despre întâmplările hazlii prin care ai trecut. Copii adoră poveștile, așadar ar fi recomandat să ambalezi totul într-o poveste frumoasă care să-l binedispună.

  1. Vizitați școala

Un alt sfat pe care îl oferă psihologii constă în vizitarea unității școlare la care l-ai înscris pe cel mic. În felul acesta, se va familiariza cât de cât cu spațiul respectiv și nu îi va mai fi atât de străin. Astfel, în toamnă, va avea un sentiment mai confortabil, cunoscând locul în care va învăța.

  1. Cumpărați rechizite din timp

Începutul anului școlar nu ar trebui să ia niciun părinte pe nepregătite, tocmai de aceea, ar fi indicat să cumperi din timp rechizitele necesare. Cel mic va fi mai mult decât încântat dacă îi vei cumpăra obiectele pe care le-a ales. Dacă vei ține cont de părerea lui, cel mic nu-și va încăpea în piele de atâta bucurie.

Cu siguranță orice copil are un erou favorit sau un personaj din desene animate care îi place foarte mult. Tocmai de aceea, ar fi indicat să ții cont atât de prețul și calitatea produselor, cât și de preferințele puiului tău.

Alegerea ghiozdanului – importantă pentru cel mic

Un alt aspect destul de semnificativ pe care ar trebui să îl ai în vedere dacă vrei ca cel mic să fie pregătit de școală este achiziționarea unui ghiozdan. Având în vedere diversitatea de pe piață, devine destul de dificil să te asiguri că faci alegerea potrivită. My Kitty este unul dintre magazinele online care are o gamă variată de produse destinate celor mici – de la ghiozdane de copii, la jucării sau accesorii sportive.

Așadar, ar trebui să acorzi o atenție sporită procesului de selecție și să ții cont de câțiva factori ce pot influența dezvoltarea armonioasă a celui mic și nu numai.

Unul dintre criteriile la care ar trebui să te raportezi atunci când cumperi un ghiozdan de școală constă în alegerea dimensiunilor potrivite.

Așadar, nu e recomandat să cumperi un ghiozdan mai mare – cum fac unii părinți pentru a-l utiliza cât mai mult timp, ci ar trebui să cumperi un ghiozdan în funcție de statura copilului tău. Pe măsură ce puiul tău va crește va avea nevoie de un alt ghiozdan care să fie mai încăpător și mai rezistent bineînțeles.

De asemenea, greutatea este un alt factor important de care ar trebui să ții cont atunci când alegi ghiozdanul. Pentru a  evita ca micuțul să dezvolte în timp deformări de coloană și postură, ar fi bine să ai grijă ca greutatea rucsacului să nu depășească mai mult de 10% din greutatea copilului.

În cele din urmă, un alt aspect pe care ai putea să îl iei în seamă este designul ghiozdanului. Cel mic îți va fi recunoscător dacă vei alege un produs cu un design plăcut și totodată ținând cont de preferințele sale.

Related Post

leave a Comment