Cum depozitezi corespunzator hrana animalelor din ferma ta?

Animalele dintr-o ferma, precum oamenii, au nevoie de mese cat mai diversificate. Totodata, diversitatea aceasta trebuie sa fie una plina de nutrienti, vitamine si minerale. Evolutia si productivitatea lor in ferma ta va fi mult mai rapida si mai mare daca ai grija la hrana pe care le-o administrezi.
Daca ferma ta este compusa dintr-un numar mare de animale, trebuie sa le asiguri provizii consistente de hrana. Avand in vedere cat de schimbatoarea este vremea, ai nevoie de diferite sisteme de protectie. Nu poti risca sa lasi hrana animalelor neprotejata mai ales daca este in cantitati mari.
De ce este important sa insilozezi furajele
Prin insilozare se pastreaza intreg continului de substante nutritive si proprietatile furajelor verzi. Totodata, prepararea silozului este independenta de conditiile meteo, deci poti face acest proces oricand.
Nu in ultimul rand, conservarea furajelor prin insilozare de obicei se face o data pe an – produsul final poate rezista chiar si 2 ani daca il protejezi corespunzator. Cum faci acest lucru? Ai nevoie de o folie siloz pentru ferme.
De exemplu, cea de la Super Farm Land este compusa din 3 stratuti ce o fac impermeabila, dar si imuna la actiunea razelor UV. In comparatie cu o plasa clasica de protectie siloz, cea din cadrul magazinului trece testul rezistentei in timp datorita calitatii aparte pe care o prezinta. Pe superfarmland.com regasesti si dimensiunile pe care o poti achizitiona pentru ferma ta.
Cum iti dai seama daca fanul este bogat in nutrienti dupa o lunga perioada de timp
Probabil stii si tu ca aprecierea unul fan bun se face pe baza caracterelor exterioare: culoare, miros, grad de scuturare si prafuire, umiditate, dar si mod de pastrare.
De exemplu, un fan bine pastrat nu isi pierde culoarea sau mirosul. Daca acesta este galbui inseamna ca a fost produs pe timp ploios, uscarea lui a durat prea mult sau nu l-ai pastrat corespunzator.
Mirosul – trebuie sa fie cat mai proaspat. Izul de mucegai se datoreaza de cele mai multe ori alterarii din cauza umiditatii.
Daca scuturi o mana de fan si din ea iese mult praf, sa stii ca are o valoare furajera scazuta si probabil e vechi. In cazul in care se scutura si toata floarea fanului nu prea ramai cu nimic, asa ca e indicat ca data viitoare sa nu mai lasi asa mult fanul la uscat.
Pentru a preveni aparatia mucegaiului, asigura-te ca locul in care depozitezi fanul nu e unul umed. In plus, nu lasa niciodata fanul neacoperit, mai ales atunci cand vremea e schimbatoare.
Pentru o productie de fan sanatoasa, in masa ai nevoie doar de o prelata pentru acoperit fan si paie. Cea de la Super Farm Land este rezistenta la rafale de vant puternice si la rupere. Totodata, poate fi folosita si pe timpul iernii – fanul se va mentine perfect datorita tesaturii sintetice din care este fabricata.
Pentru mai multe detalii, acceseaza superfarmland.com sau viziteaza sediul firmei pentru a vedea cu ochii tai totalitatea produselor sub certificarea calitatii.