Casa si gradina

Cum alegem cel mai bun fierastrau pendular Bosch

Posted On
Posted By admin

Cu siguranta orice barbat cocheteaza cu ideea de bricolaj si reparatii pe langa locuinta. Iar una dintre uneltele care nu trebuie sa lipseasca din debaraua cu scule este fierastrau pendular Bosch.

Aceasta unealta isi gaseste utilitatea precisa in orice trusa de mesterit. Spre deosebire de fierastraiele circulare care sunt utile in munci dificile si sectionari simple, fierastraiele pendulare ofera mai multa precizie si sunt folosite cu precadere in lucrari care necesita o finete maxima.

Cand vine vorba de a taia cu ajutorul acestor fierastraie materiale foarte dure, este bine sa nu va bazati pe ele. Fierastraiele pendulare Bosch se folosesc pentru a sectiona PAL, PVC, PAL melaminat, dar si unele piese din metal mai subtiri care sunt mai simplu de prelucrat.

Ca la orice aparat motorizat, intalnim produse alimentate prin fir care este conectat la retea, dar si variante propulsate pe baza unui acumulator puternic. Trebuie sa stii ca exista atat avantaje cat si dezavantaje de ambele parti.

In cazul in care preferi mai multa libertate de miscare ori esti nevoit sa iti faci treaba departe de o priza, indicat este sa mizezi pe optiunea cu baterie reincarcabila. In cazul in care utilizati zilnic fierastraul, veti gasi diferite modele in comert si va trebui sa il alegeti pe cel care se potriveste cel mai bine muncii pe care o prestati mai des.

Daca nu sunteti atat de pretentios cu sursa de alimentare, specialistii in domeniu va recomanda sa alegeti un model cu fir. Cele profesionale sunt considerate, pe buna dreptate, cele mai eficiente si mai performante de pe piata.

In cazul acestora, pretul variaza in functie de clasa de lucrari: profesionale, semi-profesionale sau hobby. Insa, in mod evident, un produs profesional cu fir va fi mult mai puternic si mai rezistent decat unul profesional care are acumulator.

Ce motor trebuie sa aiba

Un fierastrau pendulara Bosch are un motor puternic, potrivit pentru lucrarile mari si mai dure din punct de vedere al materialului. Componenta motorului este realizata din cele mai durabile materiale, astfel incat motorul sa ofere suficienta putere nominala aparatului in functie de materialul ce trebuie taiat.

In cazul in care aveti de taiat PAL, un motor cu o putere cuprinsa intre 400 si 600W este considerat suficient. In cazul in care aveti de taiat metal, situatia devine ceva mai se complica si va trebuie cel putin 700W pentru ca motorul sa reziste la o astfel de solicitare.

Panza fierastraului pendular Bosch este importanta in momentul in care faceti trecerea de la un tip de material la altul. Inainte de a cumpara produsul, este bine sa analizati atat materialul cat si grosimea si numarul de dinti. In functie de materialul pe care vrei sa il sectionezi va trebuie sa alegeti si panza potrivita: otel, otel carbon, tungsten-carbid.

In cazul lemnului si a altor materiale moi, puteti alege un numar mai mic de dinti per inch. In cazul materialelor din metal sau ceramica, alegerea potrivita este o panza cu zimti mai desi si mai mici.

Related Post

leave a Comment