Sanatate

Constipatia

Posted On
Posted By admin

Din acest punct de vedere, urmatoarea clasa de medicamente poate prezenta constipatia ca efect secundar: cele care contin antiacizi, antidepresivele, antihistaminicele, medicamentele pentru reglarea presiunii arteriale, suplimentele de fier, narcoticele sau cele destinate cancerului. Trebuie precizat, totodata, ca orice tip de cancer care afecteaza functionarea colonului poate cauza constipatie, vorbind aici de cancerul de colon, cancer rectal sau cauze neurologice.

Alte boli pot afecta buna functionare a musculaturii colonului, ceea ce, din nou, poate da nastere constipatiei. În acest caz vorbim despre dizautonomie, scleroza multipla, maladia Parkinson, leziuni ale maduvei spinarii sau atacurile cerebrale.

Cauze structurale

Sunt insa boli care implica unele probleme structurale ale sistemului digestiv, care pot contribui la aparitia simptomelor constipatiei, cum ar fi:
fisurile anale, ocluziile intestinale sau umflaturi la nivelul rectului ori vaginului. Disfunctiile pelviene sunt un alt motiv al simptomelor constipatiei, acestea fiind cauzate de defecarea disinergica, in care muschii pelvieni nu mai functioneaza asa cm ar fi normal.

Stilul de viata

Iar cum unele din principalele cauze ale aparitiei constipatiei tin si de alegerile pe care le facem in viata de zi cu zi, trebuie avut grija la excesul de lapte si produse din lapte, mancarea saraca in fibre, consumul inadecvat de apa, exercitiile fizice, suprasolicitarea intestinelor sau la calatorii.

Related Post

leave a Comment