Casa si gradina

Conditiile necesare pentru trecerea la o centrala pe lemne

Posted On
Posted By admin

Foarte multe persoane aleg sa isi cumpere una dintre cele mai bune centrale pe lemne pentru a-si garanta confortul termic in sezonul rece, doar ca multe dintre ele fac aceeasi greseala: nu se documenteaza suficient inainte de a face o alegere.

Centralele pe lemne pot fi mult mai diferite fata de celelalte centrale, iar de aceea inainte de a-ti achizitiona o centrala pe lemne ar trebui sa te asiguri mai intai ca dispui de toate conditiile pentru instalarea unei centrale pe lemne.

Despre toate aceste conditii si despre alte lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre centralele pe lemne vom vorbi in randurile urmatoare.

Ai nevoie de mai mult spatiu disponibil

Centralele pe gaz sunt de regula de dimensiuni destul de reduse, astfel incat nu necesita prea mult spatiu pentru instalare. Acest lucru nu este valabil si in cazul centralelor pe lemne, care sunt mult mai voluminoase.

De aceea, inainte de a-ti achizitiona o centrala pe lemne trebuie sa te asiguri mai intai ca dispui de spatiul suficient pentru instalarea sa.

De asemenea, trebuie sa te gandesti si la locul unde vei depozita lemnele. Daca spatiul nu reprezinta o problema pentru tine, atunci poti incepe cautarea modelului cel mai potrivit nevoilor tale.

Care este puterea in KW pe care centrala pe lemne trebuie sa o aiba?

O alta greseala intalnita des in randul celor care isi achizitioneaza o centrala pe lemne este faptul ca nu sunt foarte cumpatati atunci cand isi aleg centrala pentru incalzire. Practic, alearga dupa cel mai avantajos pret, fara sa mai tina cont si de alte criterii importante precum este de exemplu puterea centralei.

Dupa instalarea centralei aceasta se dovedeste a fi incapabila sa incalzeasca intreaga casa, din cauza unei puteri prea mici.

Puterea kw necesara se stabileste luand in calcul mai multe criterii importante. In primul rand necesarul termic reprezinta un prim aspect la care trebuie sa te raportezi. Apoi va mai trebui sa te gandesti la timpul in care centrala trebuie sa functioneze: ai nevoie de caldura non-stop sau doar ziua?

De asemenea, mai poti lua in calcul si faptul daca ai nevoie de o centrala pe lemne doar pentru incalzirea caloriferelor sau o vei conecta si la boilerul pentru apa calda?

Centrala simpla sau una automatizata?

Chiar si centralele pe lemne pot fi impartite in doua mari categorii: modelele simple si cele automatizate. Fiecare model vine atat cu avantaje cat si dezavantaje, iar alegerea o faci in primul rand tinand cont de nevoi, preferinte si dar si de buget.

Este clar faptul ca centralele pe lemne automatizate au un pret mai mare, insa nu necesita interventia proprietarului prea des pentru o buna functionare.

In acelasi timp, centralele termice simple sunt recomandate datorita faptului ca au o garantie de functionare foarte mare, iar riscul aparitiei unei defectiuni este destul de mic.

Totusi, ofera atentie partii de control a centralei. O centrala, indiferent daca este simpla sau automatizata, ar trebui sa fie cat mai usor de folosit astfel incat sa nu iti dea prea multe batai de cap.

Probleme tehnice?

De regula centralele tehnice nu se defecteaza daca sunt instalate corect, iar mai apoi nu sunt ignorate lucrarile de intretinere. Tehnicienii spun ca majoritatea problemelor unei centrale pe lemne apar din vina utilizarii gresite si a alimentarii cu combustibil de proasta calitate.

Related Post

leave a Comment