Diverse

Ce trebuie sa stii despre bateriile de stivuitor

Posted On
Posted By admin

Lumea intreaga este intr-o continua miscare astazi, iar lucrurile se transporta mult mai usor dintr-un loc in altul. Cel putin daca este sa ne referim la comert, lucrurile au evoluat intr-un ritm ametitor fata de acum cateva decenii. In mare, principiile comertului au ramas aceleasi. Gasesti producatorul sau furnizorul si oferi marfa unui client din acelasi oras sau de la mii de mile departare.

Insa exact aceasta face diferenta in ziua de astazi: durata in care se realizeaza livrarea coletelor. Iar unul dintre domeniile care beneficiaza din plin de noile reguli ale comertului este cel al magazinelor online.

Practic, nu mai vorbim astazi de magazinele de tip clasic, ci de niste adevarati mamuti industriali, care iti ofera o interfata electronica, iar prin intermediul unor depozite uriase si al companiilor de transport, marfa ajunge direct la usa clientului in decurs de cateva zile, indiferent de distanta parcursa.

Putini stiu insa ca in spatele acestui urias efort logistic sta un utilaj pe cat de banal, pe atat de utilizat: motostivuitorul. Hale intinse pe hectare intregi sunt astazi strabatute de aceste utilaje care, mai nou, au ajuns sa fie controlate electronic, astfel incat sa incarce si sa descarce singure, la locul stabilit, un volum de marfuri de-a dreptul urias.

Actionate electric, acestea folosesc niste baterii speciale, fara de care intreaga industrie de care vorbeam mai devreme ar suferi mari pierderi. Cum functioneaza insa cele mai folosite baterii de stivuitor si cum sa alegi produsele de pe site-ul specializat www.baterii-stivuitor.ro, vom vedea in cele ce urmeza.

Ce este o baterie industriala

In primul rand, trebuie spus ca bateriile electrice nu sunt altceva decat niste medii electrochimice de stocare a energiei. Practic, vorbim despre un recipient rezistent la coroziune in care are loc o reactie chimica intre un material conductor electrolit si doi electrozi plasati in acesta. Acestia functioneaza ca doi poli ai unei baterii obisnuite, denumiti anod si catod.

Acestia sunt formati la randul lor din metal, respectiv dintr-un oxid metalic, iar atunci cand sunt introdusi in lichidul electrolitic are loc producerea de energie electrica. Aceasta este inmagazinata si transmisa apoi mai departe catre motostivuitor sau orice alt utilaj sau masina pe care dorim sa o folosim.

Datorita electrolitului continut, bateriile sunt insa si puternic poluante pentru mediul inconjurator. Acesta este motivul pentru care www.baterii-stivuitor.ro iti pune la dispozitie intregul lant de servicii referitoare la baterii industriale. Aici ai posibilitatea de a achizitiona, de a inchiria, de a regenera sau de a intretine in bune conditii bateriile de stivuitor, la cele mai inalte standarde.

Related Post