Sanatate

Ce este spirulina si care sunt beneficiile ei pentru organismul uman

Posted On
Posted By admin

Spirulina este un tip de alge de culoare albastru-verde. Este un supliment alimentar din ce in ce mai popular. Oamenii considera spirulina un superaliment datorita continutului nutritional excelent si a beneficiilor pentru sanatate.

Are un continut ridicat de proteine ​​si vitamine, lucru care o face un supliment alimentar excelent pentru persoanele care adopta dieta vegetariana sau vegana.

Cercetarile demonstreaza ca spirulina are proprietati antioxidante si de combatere a inflamatiei, precum si capacitatea de a ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Haideti sa vedem 5 dintre beneficiile pentru sanatate pe care oamenii le pot obtine prin adaugarea spirulinei in dieta lor:

  1. Profil nutritiv excelent

Consumul de spirulina este o modalitate de a suplimenta proteine ​​si vitamine in dieta.

Spirulina contine tiamina, riboflavina, niacina, folat si vitaminele B-6, A si K.

  1. Pierderea in greutate

De obicei, oamenii pierd in greutate daca mananca mai putine calorii decat consuma. Spirulina este un aliment sarac in calorii dar bogat in nutrienti. Introducerea spirulinei in dieta poate ajuta oamenii sa slabeasca, fara efecte secundare.

  1. Imbunatatirea tranzitului intestinal

Spirulina poate fi digerata cu usurinta datorita structurii sale. Celulele spirulinei nu au pereti fibrosi duri. Spirulina sprijina de asemenea sanatatea intestinului pe masura ce inaintam in varsta, prin sustinerea bacteriilor intestinale sanatoase, in timpul procesului de imbatranire.

Spirulina nu contine multa fibra, de aceea este esential sa includeti in alimentatie alte alimente cu un continut ridicat de fibre.

  1. Gestionarea diabetului

Spirulina are proprietati care ajuta la gestionarea diabetului, cu usurinta, de care organism. Suplimentarea cu spirulina scade semnificativ nivelul de glucoza din sange al oamenilor. Acest lucru demonstreaza faptul ca suplimentele de spirulina pot ajuta oamenii sa controleze diabetul.

Un studiu realizat in anul 2017, pe soareci carora li s-a administrat spirulina si care sufereau de diabet tip 1, arata ca:

– scade glicemia

– nivelul de insulina creste

– markeri imbunatatiti ai enzimelor hepatice

  1. Scaderea colesterolului

Studiile sugereaza ca suplimentele de spirulina pot reduce colesterolul total.

Administrarea extractului de spirulina poate ajuta scaderea nivelului de colesterol. Colesterolul este o grasime nesanatoasa din sangele unei persoane si poate cauza boli de inima.

O revizuire sistematica realizata in anul 2016, sugereaza ca administrarea suplimentelor de spirulina poate avea un impact pozitiv asupra lipidelor din sange. Lipidele sunt de fapt grasimile din sange.

In studiu, s-a constatat ca spirulina reduce semnificativ nivelul colesterolului total si scade colesterolul LDL, cel rau, in timp ce il creste pe cel bun – colesterolul HDL.

In anul 2013 s-a realizat un alt studiu care sprijina aceste afirmatii legate de beneficiile spirulinei si efectele sale asupra organismului.

In cadrul studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca administrarea a unui gram de spirulina in fiecare zi a dus la reducerea colesterolului total din oganism, in numai trei luni de la inceperea administrarii.

Related Post