Casa si gradina

Cat de calitative sunt apele minerale naturale din Romania?

Posted On
Posted By admin

O consumam fara retineri sunt suntem mandri sa fim tara din Europa ce are 60% din toate rezervele de izvorare: apa minerala este fara dar si poate un deliciu si totodata un stimulent al sanatatii absolute. Bine, in mare parte asa ar trebui sa fie, insa atunci cand ingredientele componente nu sunt armonizate corespunzator, apa minerala poate fi un adevarat pericol pentru sanatatea noastra.

In cele ce urmeaza iti voi spune cat de sanatoase sunt apele minerale din Romania, dar si ce reprezinta toate acele specificatii de pe eticheta lor. Calitatea apelor minerale naturale din Romania depinde de o multime de ingrediente. Este bine sa stii ce reprezinta fiecare, mai ales cand le gasesti pe sticla apelor minerale intr-o cantitate peste limita normalului.

Parametrii care definesc calitatea apelor minerale naturale din Romania

Nu este greu sa intelegi cum functioneaza totul, cum poti diferentia o apa minerala mai putin buna de una excelenta. Atunci cand cumperi apa minerala, indiferent de producator, fii atent/a la:

  • Cantitatea de reziduu sec

Reziduu sec este, de fapt, cantitatea de pulberi minerale ce ramane dupa fierberea apei la 180⁰ C. Apele minerale bune, apele minerale de calitate contin sub 500 mg/L reziduu sec. In cazul in care acest prag este depasit, creste extrem de mult riscul de aparitie a complicatiilor la nivelul rinichilor si bilei. Bineinteles, daca nu faci exces de apa minerala cu o cantitate ridicata de reziduu uscat esti ferit/a de orice fel de problema.

  • Concentratia de calciu

Daca observi pe ambalajul apei minerale peste 100 mg/L concentratie de calciu, sa stii ca nu este buna pentru persoanele cu probleme la rinichi sau, din nou, cu probleme biliare.

  • Concentratia de sodiu

De obicei, pentru persoanele cu afectiuni cardiovasculare, apele minerale cu un continut de sodiu sub 20 mg/L sunt recomandate de medici.

  • Concentratia de magneziu

La capitolul concentratie de magneziu „regula” este simpla – cu cat cantitatea de magneziu este mai mare, cu atat mai multe beneficii are apa minerala in cauza pentru organismul tau. Magneziu va regla metabolismul organismului tau. Bineinteles, exista o limita totala si aici: nu mai mult de 400 mg/L zilnic la adulti.

  • Cantitatea de nitrati

In cazul nitratilor, regula se schimba – cu cat cantitatea continuta este mai mica, cu atat mai bine este pentru tine. Incearca sa consumi doar ape minerale cu o cantitate mai mica de 50 mg/L.

Un alt pericol ar fi imbutelierea necorespunzatoare a apelor minerale. Detalii despre acest proces, dar si alte lucruri interesante despre apele minerale naturale regasesti in sectiunea de blog de pe ecodrillforaje.ro.

Related Post