Fashion

Cariera internationala a iei

Posted On
Posted By admin

Cu totii stim ce este o bluza ie si modul in care ar trebui sa arate, dar partea fascinanta este ca acum si strainii stiu despre ia noastra.

Aceasta a fost foarte mult promovata prin toate mijloacele posibile si de aceea un numar mare de straini au reusit sa faca cunostinta cu ea. Unii dintre acestia chiar poarta ia cu mandrie, si putem spune, ca sunt mai mandri sa o poarte decat foarte multi romani.

Ia este atat de cunoscuta datorita artizanilor care vand iile in magazinele online cum este si cel din linkul de mai sus.

In lazile cu zestre pe care inca le mai au batranele de la sate se ascund alaturi de mai multe comori si iile, vedetele portului popular romanesc care au facut o cariera impresionanta in moda.

Ia este una din cele mai importante piese care apartine costumului traditional feminin din tara si a fascinat atat fotografii cat si fetele regale, pictorii sau designerii din toata lumea. Toti se inspira si promoveaza ia si sunt vajiti imediat ce intra in contact cu ea.

Piesele ajunse in componenta costumului popular existent in Romania sunt camasa care a fost decorata in zona de pe piept, pe maneci si pe umeri cu motive geometrice sau cu motive florale, fusta lunga si larga brodata cu motive traditionale si simboluri.

In fata se purta un sort care avea motive geometrice brodate si pe zona din spate era montata catrinta.

Pieptarul era lucrat de obicei cu motive florale si avea un tiv iar pe mergine de cele mai multe ori se putea gasi blana de oaie in diverse culori. La gat era purtata o salba de bani si in picioare pantofii sau opincile.

Camasa a fost considerata o piesa foarte importanta din tinuta populara romaneasca din mai multe motive. Ia este elementul care pastreaza si toate traditiile prin decorul sau si este totodata piesa care subliniaza cele mai importante diferente dintre oameni cum ar fi varsta, starea materiala sau ocazia la care participa.

Aceste detalii sunt determinate prin compozitia orbamentelor. Celelalte piese sunt asociate doar cu camasa si trebuie sa fie mereu acordate ca epoca, varsta, orbament si cromatica.

In conformitate cu alte surse de incredere din punct de vedere lingvistic, romanii au mostenit si termenul latin de ie pentru camasile de dama dar si termenii pe care romanii l-au preluat de la celti si anume camasa, atestat pentru prima data in secolul IV.

Din termenul acesta provine si numele de camasa actual. Este definita o piesa vestimentara folosita de obicei in zonele reci ale continentului. Se pare ca in vechii termneni a fost inclus si numele de camisol utilizat cu scopul de a desemna toate camasile care se utilizau zi de zi atat de femei cat si de barbati in anumite zone.

Este vorba despre camasa dreapta sau despre camasa specifica batranilor cu un croi arhaic aparut inainte de camasa cu incretituri la gat.

Indiferent de care tip de ie preferi, noi iti recomandam sa ai macar una in sifonier pentru diverse ocazii la care poti purta cu incredere aceasta piesa superba.

Related Post

leave a Comment