Sanatate

Care este rolul produselor dermatocosmetice

Posted On
Posted By admin

Produsele dermatocosmetice sunt vandute in marea majoritate a farmaciilor din tara noastra. In functie de specificul gamei din care fac parte, acestea au capacitatea de a curata si exfolia pielea, de a o hidrata sau de a ameliora efectele negative produse de diverse afectiuni ale pielii.

Aceste produse sunt create de catre specialisti din domeniul dermatologiei sau al farmaciei si au la baza ingrediente si agenti activi cu rol de protectie a pielii sensibile. Compozitia curata a acestora si specificul lor le transforma in alegerea potrivita pentru orice tip de ten, inclusiv pentru pielea sensibila care nu tolereaza alte produse.

Dermatocosmeticele au rol cosmetic si dermatologic

Diferenta majora dintre dermatocosmetice si produsele cosmetice traditionale consta in compozitia acestora. Toate ingredientele sunt bine alese pentru a nu produce niciun fel de efecte adverse asupra pielii si pentru a trata cu succes dezechilibrele acesteia.

Produsele dermatocosmetice de la o farmacie Richter au capacitatea de a trata afectiuni dermatologice precum uscarea in exces a pielii, aparitia cuperozei (capilare vizibile la nivelul pielii), acneea si dermatita. Astfel, acestea au atat rol cosmetic cat si dermatologic, motiv pentru care sunt apreciate atat de femei cat si de barbati care se confrunta cu afectiuni ale pielii.

Aceste produse nu sunt recomandate doar persoanelor care sufera de diverse afectiuni la nivelul pielii ci si celor cu pielea sanatoasa care vor sa beneficieze de curatare si ingrijire profesionala. Ingredientele acestora au rolul de a asigura ingrijirea corespunzatoare a pielii fara a produce alergii. Astfel, oricine poate utiliza acum sampoane, lotiuni si creme de calitate, create cu ajutorul unor ingrediente active care nu produc efecte adverse.

Alegeri potrivite pentru sanatate si frumusete

Alegerea celor mai potrivite produse dermatocosmetice se face in functie de tipul de piele. Majoritatea acestor produse sunt create pentru pielea sensibila, fiind astfel o alegere buna pentru orice ten. Cu toate acestea, diferenta dintre produse este data de rolul lor specific, in special in cazul celor menite sa amelioreze anumite afectiuni ale pielii.

Din acest motiv, pentru a obtine rezultate foarte bune in urma tratamentului cu acestea, este bine sa optati pentru produse din gama potrivita pielii voastre si care pot combate afectiunile de care suferiti. In plus, se recomanda si utilizarea acestor produse dermatocosmetice la sfatul medicului dermatolog care va poate indica tipul potrivit de produse pentru voi in functie de specific.

Si farmacistii va pot oferi informatii utile cu privire la cele mai bune produse dermatocosmetice intrucat acestea se vand in farmacii si acestia sunt familiarizati cu ingredientele acestora. In plus, acestia au cunostinte avansate despre agentii activi continuti de aceste produse si va pot da sfaturi cu privire la optiunile pe care le aveti la dispozitie pentru a trata diverse afectiuni ale pielii cu ajutorul acestora.

Astfel, puteti obtine consultanta specializata in fiecare farmacie in care se vand si dermatocosmetice pe langa produsele farmaceutice clasice. In special atunci cand nu aveti recomandarea medicului dermatolog, este mai bine sa cereti sfatul specialistilor din farmacii pentru a nu alege un produs nepotrivit pentru tipul vostru de piele.

Related Post

leave a Comment