Diverse

Caracteristicile pavelelor de cauciuc

Posted On
Posted By admin

Pavelele de cauciuc au devenit in ultimul timp, si in tara noastra, un produs foarte popular folosit in diferite tipuri de amenajari. Cel mai des le intalnim in parcurile de copii si in curtile gradinitelor de copii. Probabil multi nu stiu de ce sunt intalnite mai des in aceste tipuri de spatii, dar o sa explicam pentru ca acest lucru sa fie inteles de catre toti.

Pavelele de cauciuc au fost realizate in special cu scopul de a fi utilizate in spatiile cu riscuri mari de caderi si lovituri, fiind menite sa proteja in cazul acestora. Pentru unii, pavelele din cauciuc au inceput sa ia locul dalelor din beton si a pavelelor clasice, avand o gama larga de utilizare la fel ca acesti spalieri vie. Ele pot fi folosite atat in exterior, cat si in interior, deoarece prezinta o serie de calitati destul de bune. Pavelele de cauciuc sunt termoizolante si mai mult decat atat, fonoizolante, lucru care le face dorite de cat mai multi.

Acestea mai pot fi ideale de folosit si din cauza proprietatilor antiderapante, lucru care face riscul de alunecare mult mai mic decat in cazul altor tipuri de pavele. Pavelele de cauciuc absorb vibratiile si suporta greutati destul de mari, fapt care le face sa fie din ce in ce mai cautate si folosite in zilele noastre.

Alte locuri in care pavelele de cauciuc sunt des folosite le reprezinta: marginile piscinelor, salile de sport, terenurile de joaca cu mingea, in mare parte toate locurile care prezinta suprafete cu risc mare de accidentare in urma cazaturilor.
Un alt avantaj pe care pavelele de cauciuc il au in comparatie cu pavelele de cauciuc clasice, este ca acestea au o rezistenta foarte mare la ingheturi si dezgheturi, deci sunt ideale pentru orice anotimp. Acest tip de pavele se usuca usor, deoarece compozitia lor permite cu usurinta drenarea apei.

Pavelele de cauciuc pot atinge dimensiuni de pana la 70 cm, deci sunt destul de groase pentru a putea atenua caderi si de la inaltimi mai mari. Insa, pentru a putea obtine o pardoseala cu design clasic putem opta pentru dalele de dimensiuni mai mici, acestea fiind ideale pentru obtinerea unui design special prin varietatea de culori pe care le pot avea.

Montarea acestor tipuri de pavele se face foarte usor, ca atunci cand montam gresia. Locul ideal pentru montarea pavelelor de cauciuc este un loc drept si de preferat rigid. Lipirea acestora se face cu un adeziv special, neaparat dupa curatarea pardoselii de impuritatile prezente pe aceasta. Recomandat este sa pastram intre acestea niste rosturi de aproximativ 3 mm, acestea trebuind sa fie chituite cu ajutorul unor materiale pe baza de silicon.

Acestea reprezinta o mare parte din caracteristicile pavelelor de cauciuc ce trebuiesc stiute de toti cei care doresc sa le foloseasca.

Related Post

leave a Comment