Filme

Accepted (2006)

Posted On
Posted By admin

Ieri aveam dispozitia necesara pentru o comedie buna, si am avut norocul sa gasesc “Accepted”, un film din 2006, cotat cu 6.3 pe IMDB, ceea ce este destul de bine pentru o comedie. Ce a fost “Accepted”? O comedie care spre uimirea mea a zugravit aspecte reale ale vietii intr-un mod care sa amuze, dar care in acelasi timp sa ne faca sa ne si gandim la valorile si problemele societatii.

Comedia prezinta aventura lui Bartleby Gaines (Justin Long), care la sfarsitul liceului nu este acceptat la nici una dintre facultatile la care se inscrisese.  Cand si alti prieteni ai sai patesc acelasi lucru, Bartleby decide sa-si deshida propria universitate. Dintr-un mic proiect aceasta se transforma in ceva de amploare, fiindca sute de studenti care au fost respinsi de la facultati vin acum la “South Harmon Institute of Technology” (da, ati vazut bine, se prescurteaza S . H . I . T .). Bineinteles, aici fiecare invata ce vrea, iar petrecerile se tin lant, alaturi de skateboarding, gatit si alte distractii. Lucrurile se inrautatesc cand decanul facultatii din Harmon arata ca totul este o inselaciune. Bartleby obtine insa o audiere pentru acreditarea universitatii, South Harmon Institute of Technology primind aprobarea de functionare pentru 1 an in urma unui discurs incendiar.

La prima vedere, totul ar parea nerealist, greu de crezut. Filmul ar putea fi interpretat ca un simplu film cu adolescenti. Dar este mai mult de atat. “Accepted” incearca sa arate exact realitatea: sistemul universitar este ineficient, pentru ca majoritatea studentilor nu pot invata exact ceea ce le place, lucrurile la care se pricep si care le sunt utile. Sub multe aspecte, cum se spune si in film, universitatea taie uneori “aripile” tinerilor. Si chiar daca o universitate unde sa faci ce-ti doresti nu ar avea cum sa existe, mesajul filmului este transmis clar.

Jocul actorilor este destul de bun pentru o comedie, iar Justin Long (care a jucat si in Live Free or Die hard) reuseste sa iasa in evidenta.

Nota mea: 8.5/10

Related Post

leave a Comment